מרכיבים (5 מנות)
לפתיתים
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות פתיתים
- 1 כפית פפריקה (חריפה או מתוקה)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כוסות מים רותחים
לירקות
- שמן לטיגון
- 1 חציל, חתוך לקוביות בינוניות בקליפתו
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות בינוניות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות בינוניות
- 1 קישוא, חתוך לקוביות בינוניות
אופן ההכנה
הפתיתים
- יוצקים לסיר בינוני את השמן ומחממים על להבה נמוכה. מוסיפים את הפתיתים והתבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים כ־6 דקות, עד שהמים נספגים בפתיתים. מורידים מהאש.
הירקות
- מחממים שמן בסיר (לטיגון עמוק) או במחבת (לטיגון רגיל). מטגנים, בנפרד בכל פעם, את החציל, הפלפלים והקישוא עד שהם מתרככים (אבל לא יותר מדי). מניחים על צלחת מרופדת במגבות נייר.
- מוסיפים את הירקות לסיר הפתיתים. מערבבים ומגישים חם.