קדרת דגים בחלב קוקוס וגויאבות
מרכיבים
4 מנות
- 4 נתחי פילה דג לבן (למשל, מוסר או לברק) במשקל כ-200 גרם כל אחד, עם העור וללא עצמות
- שמן זית
- 2 גויאבות בינוניות חתוכות לפלחים
- 1 כף שום קצוץ
- 1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
- 1 כפית אבקת קארי
- 1 כף למון גראס קצוץ
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית צ'ילי טרי פרוס דק
- מלח
- חופן עלי כוסברה
אופן ההכנה
- מחממים במחבת מעט שמן זית. מוסיפים את הגויאבות, השום, הג'ינג'ר וזרעי הכוסברה ומטגנים דקה, תוך ערבוב.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הדגים והכוסברה. מערבבים ומתבלים במעט מלח. מביאים לרתיחה.
- מניחים את הדגים ברוטב ומבשלים כ-4 דקות על אש בינונית, עד שהם מוכנים. מעבירים את הדגים לצלחות ואם יש צורך מבשלים את הרוטב עוד 3-2 דקות, עד שהוא מסמיך מעט.
- יוצקים את הרוטב על הדגים ומעטרים בעלי כוסברה.
סלט אסייתי עם גויאבות, פומלה, אטריות אורז ובוטנים
סלט בטעמים אסייתיים שמשלב אטריות מאורז שחור, גבינה כחולה, בוטנים מוקפצים בתבלינים - וגויאבה שמרעננת את כל העסק.
מרכיבים
4 מנות
- 125 גרם (חצי חבילה) אטריות מאורז שחור (להשיג ברשתות שופרסל ועדן טבע מרקט, ובחנויות טבע)
- 2 גויאבות בינוניות חתוכות לפלחים
- 1/2 חצי כרוב סגול חתוך לרצועות דקיקות
- 1 גזר מגולף לפרוסות דקות בעזרת קולפן
- פלחים מפומלה אחת, ללא גרעינים וציפה
- חופן עלי כוסברה
- חופן עלי בזיליקום
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 כפות חומץ אורז או חומץ בן יין
- 3 כפות שמן שומשום
- 2 כפות סילאן
- 100 גרם גבינת רוקפור
לבוטנים המתובלים
- 2 כפות שמן זית
- 100 גרם בוטנים מקולפים
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- 1/4 כפית זנגביל
אופן ההכנה
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
- מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את הבוטנים ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את שני סוגי הפפריקה ואת הזנגביל ומקפיצים עוד כחצי דקה. מורידים מהאש.
- שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט, למעט הבוטנים והגבינה. מערבבים היטב, מעבירים לקערות הגשה ומפזרים מעל את הגבינה והבוטנים.
- מאיר אלאלוף הוא סו שף במסעדת "מסה" בתל אביב. עוד המון מתכונים שלו והמצאות טעימות - בבלוג "שובב קולינרי"