טרנד ה"עשה זאת בעצמך" מעניק לאומן החבוי בכל אחד מאיתנו הזדמנות חדשה: גם אם מעולם לא הקשבנו בשיעורי מלאכה, ו"עיצוב" היא מילה גסה בבית, הרי שבעזרת הנחיה נכונה ופשוטה, נוכל לחדש ולשדרג רהיטים ישנים ממש במו ידינו.  

 

עוד על שיפוצי רהיטים בערוץ עשו בעצמכם

מהפך מהפח: שיפוץ כורסה ישנה

יפה בוורוד: חידוש כיסא ישן

 

אם מעוניינים להרחיב את הידע שלכם על ריפוד, עיצוב ושדרוג, אתם מוזמנים לקפוץ ל"מעדניית הסדנאות" שתתקיים בהאנגר במתחם התחנה בתל אביב, יום שישי ה-8 בחודש. במקום יתקיימו מגוון סדנאות שונות, כל אחת בשלושה סבבים של שעתיים: סדנת עץ, סדנה להכנת כפכפים, סדנת בית בובות, סדנת תכשיטים, סדנת ממתקים בעבודת יד, סדנת אפייה, סדנת אהיל מקרמה, סדנת תפירת ג'קט סריג ועוד.

 

אביבית פורת- רפדית, מעצבת, בלוגרית ובעלת הסטודיו "סיפור כיסוי", תעביר במסגרת היריד סדנת ריפוד, ולרגל המאורע היא מספקת כמה טיפים לאלה המבקשים לרפד רהיט ישן ואהוב.

 

10 טיפים לריפוד רהיטים ישנים

 

1. שווה לחדש? שאלת השאלות, ללא ספק. התורה על קצה המזלג היא פשוטה: הפריט שלכם אהוב? נוח? מתאים לבית? אם התשובות חיוביות, שווה להשקיע.

 

2. יוצאים לדרך: מהרגע שקיבלתם הצעת מחיר מהרפד שלכם והחלטתם ללכת על זה, בקשו ממנו הערכה לכמות בד. רפד טוב יידע להעריך מה כמות הבד הנדרשת לפי תמונה.

 

3. איזה בד? אם יש לכם ילדים קטנים או חיות בבית, העדיפו בדים סינתטיים. היום יש בדים העשויים בטכנולוגיות מתקדמות שנראים כמו כותנה, אך למעשה עשויים מסיבים של פוליאסטר ודומיו. בדים אלה מתנקים יותר בקלות. כמו כן, העדיפו בד ריפוד שיש לו בטנה לבנה, שכן מדובר בשכבה נוספת שמעניקה לבד עמידות לאורך שנים.

 

4. אל תחששו מקצת צבע: בכורסאות, כסאות ופריטים קטנים אל תפחדו להשתולל. צבע מוסיף המון אור וחיים לחדר. הספה שלכם תהיה לרוב ניטראלית אבל אל תחששו להחיות את החלל עם צבעים שמחים. עוד לא שמעתי על מישהו שריפד כורסה בבד טורקיז עז או פרחוני מלא חיים והתחרט על זה. על חרטות של בז', לבן ואפור משעמם שמעתי לא מעט.

 

5. חוסכים זמן ועלויות: חיפוש בד לפרויקט הריפוד שלכם עלול להתגלות כמשימה מייגעת – יש מבחר גדול, וטווח מחירים רחב. תוכלו לחסוך הרבה כסף בחנויות הבדים ברחוב נחלת בנימין בתל אביב, ואם תתמקדו בחנויות שמתמחות בבדי ריפוד (ויש בסה"כ שש מהן ברחוב) אפילו לא תתעייפו כל כך. לרוב הבדים שם הם שאריות גלילים מהחנויות הטובות – רנבי, עילית וכדומה, והמחירים זולים. החסרון היחיד הוא שבדרך כלל הרכב הבד לא ידוע, ועל כן לא ניתן לדעת אם הוא קל לניקוי או לא.

 

6. שניים זה לפעמים יותר מאחד: אל תחששו לשלב בדים – כורסה בבד חלק עם כריות מקושקשות או שימוש בשני גוונים דומים יוצרים עניין. גם שילוב של קדר (צינורית בד שנתפרת סביב כריות או סביב גוף הכורסה) בצבע אחר מהבד יוצר עניין וממסגר את הפריט.

 

7. אהבה ממבט ראשון: כשאתם מסתובבים ומחפשים בד, זכרו שהבחירה הראשונה, זו שעיניכם נפלו עליה והלב הרגיש שזה נכון, היא בדרך כלל זו שתחזרו אליה אחרי שתהיו מותשים מסיבובי סרק, גם אם היא יקרה מדי.

 

8. להתרפק על הנוסטלגיה: שילוב של פריטי וינטאז' בסלון או בחדר שינה מודרני הוא צו השעה – כולם מחפשים כורסאות באתרי אינטרנט שמוכרים יד שניה ובשוק הפשפשים. הפריטים הללו מכניסים חמימות וגיוון למראה הכללי. אם אין לכם מקום לכורסאות ולא בא לכם על לוק כבד מדי, גם הדום קטן או שולחן צד מעניין באותו סגנון יעשה את העבודה.

 

9. רק לכם תהיה כזו: כשמדובר בפריט ריהוט עכשווי כמו כורסה שיש רבות כמוה, השקיעו בה. ריפוד בבד מעניין יהפוך אותה לכזו שיש רק לכם. אפשר להשתולל עם הדימיון וליצור טוויסט מענין בעלילה הצפויה.

 

10. לא הכל חייב להיות אותו דבר: אם כבר מחדשים כסאות פינת אוכל, לא כולם חייבים להיות באותו בד ובאותו צבע. רפדו את שני הכסאות שבראשי השולחן בבד מעניין ואת ארבעת הנותרים בגוון אחר.

 

 

אל תחששו לבחור בצבעים נועזים, הם יכניסו הרבה שמחה לחדר (צילום: סיפור כיסוי )
אל תחששו לבחור בצבעים נועזים, הם יכניסו הרבה שמחה לחדר (צילום: סיפור כיסוי )

 

>> עוד כתבות על שיפוץ וחידוש רהיטים