מרכיבים
תבנית אינגליש קייק בגודל 10X30 ס"מ
לבצק
- 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס פחות 1 כף (100 מ"ל) שמן זית
- 1/2 כוס פחות 1 כף (100 מ"ל) מים רותחים
למלית
- 3 כפות חרדל דיז'ון (עם או בלי גרגירים)
- 2 עגבניות קצוצות (רצוי לקלוף אותן)
- 1/2 חצי כפית אורגנו יבש או 1 כף אורגנו טרי (אפשר גם טימין)
- 2 קופסאות של טונה בשמן (160 גרם כל אחת), מסוננות מנוזלים
לציפוי
- 3 ביצים
- 250 מ"ל (1 כוס) חלב או חלב סויה לא ממותק
- מלח
- פלפל שחור
לקישוט
- 3 עגבניות פרוסות
- מלח גס
- מעט שמן זית
- מעט אורגנו
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הבצק רק עד שהם מתאחדים – ביד, במיקסר או במעבד מזון. אוספים לכדור ומשטחים בעזרת הידיים על בסיס התבנית ודפנותיה. מעבירים למקפיא לחצי שעה (בזמן הכנת הבצק חשוב להתעסק אתו כמה שפחות, כדי שיישאר פריך ולא יתכווץ).
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים את הבצק בחרדל באמצעות כפית. מפזרים מעל את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ואורגנו, ומפוררים מעל הכל את הטונה.
- מערבבים את כל מרכיבי הציפוי ויוצקים על הטונה. מקשטים בעגבניות פרוסות ומתבלים במלח גס, מעט שמן זית ומעט אורגנו.
- אופים כ-40 דקות, עד שהציפוי זהוב ויציב.
- מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria
ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין"
בהוצאת מייזליק ספרים