מרכיבים

תבנית או מחבת עם ידית חסינת חום בקוטר כ-28 ס"מ

 

  • 20-15 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס חלב 3% שומן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 תפוחי עץ מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים ל-8 פרוסות כל אחד

 

לקצפת 

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן
  • 1/2 מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה 27% שומן
  • 1 כף אבקת סוכר

 

להגשה

  • חופן שקדים, קלויים וגרוסים

 

אופן ההכנה

  1. משמנים בנדיבות בחמאה את התבנית או המחבת ומניחים במדף האמצעי בתנור. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. טורפים את הביצים כ-2 דקות באמצעות מיקסר ידני או מיקסר עומד עם וו גיטרה. ממשיכים לטרוף ומוסיפים, לפי הסדר, את החלב, הסוכר, הווניל, המלח והקמח (טורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה).
  3. כשהתבנית (או המחבת) לוהטת מוציאים אותה בזהירות רבה מהתנור ועובדים בזריזות: מסדרים בתחתית את פרוסות התפוחים בשכבה אחידה, יוצקים מעל את הבלילה ומחזירים לתנור.
  4. אופים 20 דקות, מורידים את חום התנור ל- 175 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות.
  5. בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים בקערה בינונית את השמנת המתוקה והשמנת החמוצה עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הסוכר לפי הטעם ומערבבים היטב.
  6. הופכים את המאפה על צלחת הגשה. מגישים חם עם הקצפת והשקדים הגרוסים.

 

  • המתכון באדיבות "השף הלבן" של תנובה