מרכיבים
תבנית או מחבת עם ידית חסינת חום בקוטר כ-28 ס"מ
- 20-15 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס חלב 3% שומן
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1/2 כוס קמח
- 2 תפוחי עץ מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים ל-8 פרוסות כל אחד
לקצפת
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן
- 1/2 מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה 27% שומן
- 1 כף אבקת סוכר
להגשה
- חופן שקדים, קלויים וגרוסים
אופן ההכנה
- משמנים בנדיבות בחמאה את התבנית או המחבת ומניחים במדף האמצעי בתנור. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- טורפים את הביצים כ-2 דקות באמצעות מיקסר ידני או מיקסר עומד עם וו גיטרה. ממשיכים לטרוף ומוסיפים, לפי הסדר, את החלב, הסוכר, הווניל, המלח והקמח (טורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה).
- כשהתבנית (או המחבת) לוהטת מוציאים אותה בזהירות רבה מהתנור ועובדים בזריזות: מסדרים בתחתית את פרוסות התפוחים בשכבה אחידה, יוצקים מעל את הבלילה ומחזירים לתנור.
- אופים 20 דקות, מורידים את חום התנור ל- 175 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות.
- בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים בקערה בינונית את השמנת המתוקה והשמנת החמוצה עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הסוכר לפי הטעם ומערבבים היטב.
- הופכים את המאפה על צלחת הגשה. מגישים חם עם הקצפת והשקדים הגרוסים.
- המתכון באדיבות "השף הלבן" של תנובה