זהו צלי בשר קלאסי מהמטבח הצרפתי. אין כאן יותר מדי תיבול או מצרכים: הכל נכנס לסיר אחד, אש קטנה, הרבה זמן, הרבה אהבה - ובסוף יוצא צלי בשר נימוח שבו המרכיבים מדברים בעד עצמם.

 

מרכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 1 ק"ג בשר שריר קדמי (נתח מספר 8), חתוך לקוביות בגודל של כ-3X3 ס"מ בערך
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • צרור טימין קטן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 סלסילות פטריות (אפשר גם 2 קופסאות שימורים מסוננות מנוזלים)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל והבשר ומטגנים כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבשר משנה את צבעו.
  2. מוסיפים לסיר את היין הלבן, העגבניות המרוסקות, הטימין ומים עד לכיסוי הבשר ולא יותר (אם רוצים, אפשר להוסיף ציר בקר במקום המים). מתבלים במלח ובפלפל.
  3. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד במשך כ-3 שעות, עד שהבשר רך.
  4. מוסיפים את הפטריות ומבשלים עוד חצי שעה.