המרכיבים (4 מנות)

 

  • ‭1/4‬ כפית פלפלון צ'ילי מיובש גרוס
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • עלעלים מ‭5-‬ גבעולי טימין
  • 4 כפות פירורי לחם עבים, רצוי פנקו (פירורי לחם יפניים, להשיג ברשתות השיווק)
  • 1 כפית מלח גס (רצוי מלח ים אטלנטי)
  • 2 דלוריות
  • 2 כפות שמן זית

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. אם יש מכתש ועלי שמים במכתש את הצ'ילי, השום, הטימין, פירורי הלחם והמלח וכותשים היטב בעזרת העלי. אם אין - מניחים את כל המרכיבים על קרש חיתוך ומועכים היטב בקת של סכין. מעבירים את העיסה הכתושה לצלחת עמוקה.

3. ‬ חותכים כל דלורית לרבעים ומנקים מהגרעינים. מושחים כל רבע בשמן זית בעזרת מברשת ומניחים בצלוחית של עיסת התבלינים כך שהם יצפו את הדלורית מכל צדדיה. מניחים את כל רבעי הדלורית המתובלים בתבנית תנור ואופים 45 דקות. מגישים חם.

 

 

 כרובית אפויה בתנור כרובית מאודה במיץ לימון ירקות מאודים ברוטב

 

>> למאגר המתכונים הדיאטטיים והבריאים