קרואסון סטייק קצוץ, כמהין, שמפיניון וביצה עלומה

 

מרכיבים

  • 1 קרואסון חמאה גדול
  • 100 גרם סטייק אנטריקוט או סינטה קצוצים
  • 5 פטריות שמפיניון קצוצות
  • מעט שמן כמהין
  • 2 ביצים עלומות
  • עלי רוקט
  • מלח
  • פלפל
  • בצל ירוק
  • שמן זית

 

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית במחבת, מקפיצים את הבשר עם הפטריות ממליחים ומפלפלים.

2. פותחים את הקרואסון, מכניסים פנימה את הבשר המוקפץ, הביצים, עלי הרוקט והבצל הירוק ומזלפים שמן כמהין.

 

חריימה שקשוקה

 

מרכיבים

  • 3 שיני שום חצויות
  • 2 פלפלים אדומים טריים חתוכים לרצועות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 2 כפות כוסברה טרייה
  • 1 פלפל יבש מתוק מושרה במים
  • 1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה
  • 2 פילה לברק נקיים מעור ועצמות
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • מעט שמן זית

 

אופן ההכנה

1. מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים את השום, הפלפלים האדומים והחריפים.

2. מוסיפים את הפלפל היבש המושרה, כף כוסברה והפפריקה.

3. מניחים מעל את הדגים ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות ומתבלים.

4. מוסיפים את הביצים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 6 דקות, מפזרים את יתר הכוסברה ומגישים עם חלה.

קרפ ריקוטה, קוקוס, הדרים וצימוקים ברוטב תפוזים

 

מרכיבים

לקרפ

  • 2 כפות שמן
  • כוס קמח
  • 1.5 כוס חלב
  • כף סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • מעט מלח

 

אופן ההכנה

לערבב טוב את כל החומרים ולטגן במחבת טפלון.

 

למילוי

  • 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 100 גרם גבינת סקי
  • 100 גרם סוכר
  • 30 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף גרירת תפוז
  • 3 כפות צימוקים
  • 2 כפות קוקוס
  • 2 כפות אגוזי פקאן מסוכרים

 

אופן הכנה

מערבבים את כל החומרים יחד, מניחים במרכז כל קרפ ומגלגלים.

 

לרוטב

  • מיץ תפוזים
  • סוכר
  • תערובת פירות יבשים קצוצים

 

אופן ההכנה

1. מחממים את השמנת במחבת ובמחבת נוספת ממיסים את הסוכר.

2. מאחדים את שתי המחבתות ומוסיפים את גרירת הלימון.

3. מוסיפים את החמאה לקבלת רוטב אחיד ויוצקים על הקרפ.

 

אגז בנדיקט עם שינקן ובייקון

 

מרכיבים

  • בריוש
  • ביצים עלומות
  • רוטב הולנדייז
  • 4 רצועות בייקון
  • 2 פרוסות שינקן
  • 2 כפות 

 

אופן ההכנה

 לקלות את פרוסת הבריוש על מחבת בטוסטר (יש לוודא קלייה מלאה אך לא לשרוף)

במקביל יש לחמם / להכין ביצים עלומות 

את רצועות הבייקון יש לצרוב על מחבת יבשה למידת הפריכות הרצוייה

ולחמם קלות את פרוסת השינקן

יש להניח את השינקן והבייקון על פרוסת הבריוש הקלוייה ולחצות ל- 2 משולשים

להניח ביצה עלומה חמה ורכה על כל משולש (לוודא שאין מים עודפים)

למזוג כף רוטב הולנדייז על כל ביצה

 

רוטב הולנדייז
  • כף וחצי סיידר תפוחים
  • 2 כפיות חומץ בן יין לבן
  • בצל שאלוט קטן
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 2 חלמונים
  • כפית מיץ לימון
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
  • כף מים קרים

 

אופן ההכנה

להכנת הרוטב יש צורך בבן מארי - אמבט מים חמים שיוצרים מסיר עם מים ומעליו קערת נירוסטה, או סיר קטן יותר.

לצמצם במחבת את הסיידר, החומץ, השאלוט והפלפל. להוריד מהאש, להוסיף את המים ולסנן לקערת ערבוב. להוסיף את החלמונים ולטרוף היטב. להעביר את הקערה מעל בן מארי ולהקציף את החלמונים במטרפה. חשוב לא לחמם יותר מדי על מנת לא לבשל את החלמונים.

להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה המומסת תוך כדי זילוף איטי. אם הרוטב מסמיך מדי - להוסיף מים או מיץ לימון ולהמשיך להוסיף חמאה. כשכל החמאה בפנים, להוסיף את יתרת מיץ הלימון והמלח.

 

ביצים עלומות

  • 4 ביצים
  • 2 כפות חומץ
  • מים

 

אופן ההכנה

מרתיחים מים בגובה 10 ס"מ בסיר, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים חומץ. כשהמים על סף רתיחה, שוברים כל ביצה בנפרד לספל או קערה קטנה ומחליקים אותן למים בעדינות. מבשלים 4-2 דקות, עד שהחלבון מתייצב אך החלמון עדיין נוזלי במרכזו.

מוציאים את הביצים מהמים בכף מחוררת ומסננים ממי הבישול.