מנה טעימה ומשביעה שמוכנה כולה בווק (או במחבת). אם אתם משתמשים באננס מקופסת שימורים, הקפידו שיהיה משומר במיץ טבעי ולא בסירופ סוכר.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 3 כפות קורנפלור
  • 4 כפות שמן קנולה או תירס
  • בצל בינוני (או קטן), קלוף ופרוס דק
  • קוביית שורש ג'ינג'ר בגודל של כ-3 ס"מ, קלופה וחתוכה לגפרורים דקים
  • 400 גרם אננס טרי או מקופסה (משקל נטו, ללא נוזלים), חתוך לקוביות
  • 1/2-1/4 כוס מים או מיץ אננס טבעי, לפי הטעם
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 צרור בצל ירוק קצוץ גס (כולל החלק הלבן) למקטעים של 6-4 ס"מ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.
  2. מחממים את השמן בווק (או במחבת) ומטגנים בו את העוף במשך כמה דקות, עד שהוא משנה את צבעו ללבן. מוציאים את העוף מהווק ומעבירים לצלחת.
  3. מחממים שוב את הווק. מוסיפים את הבצל והג'ינג'ר ומטגנים על אש בינונית עד לריכוך (מקפידים שהם לא ישחימו).
  4. מוסיפים את האננס, המים (או מיץ האננס), רוטב הסויה, העוף והבצל הירוק (שומרים בצד חופן מהבצל הירוק, לקישוט המנה). מערבבים.
  5. מגבירים את הלהבה ומבשלים 4-3 דקות, עד שהנוזלים מתאדים מעט והרוטב מצטמצם.
  6. מעבירים לצלחות ומקשטים בבצל ירוק.