כבר שבועות שיש לי בארון שקית עם אטריות רחבות - אלה של פעם, שסבתא שמה במרק. כשקניתי אותן ראיתי לנגד עיני קוגל ירושלמי מתוק עם המון פלפל שחור בצבע חום ענברי. אז ראיתי. עצלנות ושכחה הותירו את השקית בארון, ואותי עם ניחוחות של פעם.

כל התירוצים נעלמו כשגיליתי במקרר כמה גבינות שממש עוד רגע היו מסיימות את חייהן בפח. גבינה בולגרית שאפילו לא נפתחה, גבינה לבנה שנשכחה מאחורי החומוס העצום וקצת קוטג' שכבר נמאס לי לאכול.

כל אלה, ביחד עם כמה ביצים שתמיד יש לי בבית, הפכו תוך 10 דקות לפשטידה שהבונוס הגדול שלה הוא שהיא תשמח לאמץ לתוכה כל דבר שאתם אוהבים. מתירס ופלפלים קלויים ועד זיתים וקוביות חצילים - תנו ליצירתיות ולרעב שלכם לשחק כאן.

ואגב, אם תהיו מספיק סבלניים ותחכו שהפשטידה תתקרר, תגלו שהחיתוך שלה פשוט מושלם. ממש כמו עוגה מוצלחת במיוחד.

 

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

כרובית בתנור בלימון ושום: טעים ולא משמין

קיש ירקות ספירלה: מרהיב וקל להכנה

נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי: מנה עיקרית עם טוויסט

פלאפל אפוי עם עשבי תיבול: אותו הטעם, אבל בלי ייסורי מצפון

 

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת בגודל 20X30 ס"מ

 

1 חבילה (400 גרם) אטריות רחבות

150 גרם גבינה בולגרית

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה או ריקוטה

1/2 גביע (125 גרם) קוטג' או יוגורט

150 גרם גבינה צהובה מגורדת

4 ביצים

מלח

פלפל שחור גרוס

אפשרות: 30 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה (כ-7-6 דקות בהמון מים רותחים). שוטפים במים קרים ומסננים היטב. מקררים מעט.

3. בזמן שהאטריות מתקררות מערבבים בקערה את הגבינות (פרט לגבינה הצהובה) והביצים, ומתבלים במלח ובפלפל. כדי שהתיבול יהיה מדויק, עדיף לתבל במלח ובפלפל לפני הוספת הביצים ואז לטעום - ככה תוכלו לתקן את התיבול אם יהיה צורך.

4. מוסיפים את האטריות ומערבבים בעדינות.

5. משמנים היטב בחמאה 2 תבניות אינגליש קייק ומעבירים לתוכן את תערובת האטריות. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה. אם רוצים, מפזרים מעל את קוביות החמאה.

6. אופים כ-30 דקות, עד שהפשטידות זהובות.

 

רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת