מרכיבים

2 מנות

 

  • 4 בצלים ירוקים קטנים
  • 1/2 פלפל אדום
  • 3 כפות שמן (רצוי אורז, שטעמו ניטראלי)
  • 1 כף שום קצוץ
  • 400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 2 כפות רוטב דגים (ברשתות "טיב טעם" ו"סטופ מרקט" ובחנויות המתמחות נמכרים רוטבי דגים כשרים)
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כפית פלפל לבן

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את גבעולי הבצל הירוק למקטעים ארוכים. פורסים את החלק הלבן של הבצלים.
  2. חותכים לגפרורים את הפלפל האדום.
  3. מחממים את השמן בווק (או במחבת גדולה) במשך כ-3 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים מעט, עד שהוא מעלה ניחוח נעים (מקפידים שהוא לא יישרף, כי אז יהפוך למר).
  4. מוסיפים את העוף ומקפיצים 3 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומקפיצים 3 דקות נוספות.

 

  • השפית סוואלי אלדר עומדת בראש חברת אוריינטל פוד, המייבאת מוצרי מזון מתאילנד