אחותי לא אוהבת שאני קוראת לשידה בסלון "מזנון". "מי קורא לזה היום מזנון?", היא שואלת, אז מתברר שדווקא לא מעט אנשים קוראים לזה בדיוק כך. שידות מסוג זה מכונות מזנון על שם הרהיט הארוך שמגישים עליו צלחות ב"ארוחת מזנון". כמובן שזו סיבה טפשית, במיוחד כי אנחנו אף פעם לא מניחים שם צלחות, אבל המילה הזאת דבקה בי איכשהו. באיקאה קוראים לשידות האלה - בלי להתחכם יותר מדי - "ריהוט למדיה", ורצה הגורל שנתקענו עם אחת כזאת.
עוד שידרוגים של רהיטי איקאה בעשו בעצמכם
>> חידוש רהיטי הגן
רגע לפני שאנחנו זורקים אותה וקונים חדשה, החלטנו לצבוע אותה בצביעה מהירה לעצלנים. תומר, בן הזוג שלי, ביקש שהצבע יהיה קיצוני, כזה שאי אפשר לפספס. בחרתי בצבע אוניאור של נירלט שנקרא kiwi lime וכשמו כן הוא - ירוק צהוב זרחני ומתאים לכריות שמפוזרות על הספה. עדיין לא החלטתי אם השינוי מרענן או מסנוור, אבל בינתיים, תומר כבר הוריד לשידה את הרגליים ותלה אותה על הקיר.
אז מה זו צביעה לעצלנים? גודלה של השידה לא איפשר לי לעבוד בבית במזגן, ולכן רציתי לסיים את הצביעה כמה שיותר מהר. ויתרתי על שלב השיוף הראשוני וכדי שהצבע יתפס התחלתי בצביעה בפריימר על בסיס שמן (פריימר שמיועד לעץ ולא לחומרים סינתטיים מהסוג שהשידה עצמה עשויה ממנו, אבל אם רוצים לוותר על שלב השיוף מורחים אותו והצבע נתפס). זו לא שיטת צביעה קלאסית מומלצת ואני משתמשת בה רק כשמדובר ברהיט שאין לי סנטימנטים אליו, כך שאם הצבע לא נתפס היטב או שבחלק מהמקומות רואים מעט סימנים, אני לא מתרגשת. בכל מקרה, כנראה שיחק לי המזל כי הצביעה יצאה חלקה ואחידה.
גם על שלב מריחת הלכה השקופה ויתרתי, דבר שאני עלולה להתחרט עליו בעתיד אם הצבע יתקלף. אם אתם רוצים לחסוך בעלויות, זמן ובעיקר – אם אתם לא קשורים במיוחד לרהיט שאתם עובדים עליו – מדובר ביופי של קיצור דרך.
החומרים הדרושים
- רהיט או חפץ מעץ אותו אתם רוצים לצבוע
- פריימר (צבע מקשר סינטטי לעץ, רצוי על בסיס שמן)
- סמרטוט שאתם לא צריכים
- צבע על בסיס מים (אני צבעתי בצבע "אוניאור" של נירלט)
- מברשת או ספוג לצביעה
תהליך העבודה
1. מנקים את השידה וצובעים בפריימר- צבע מקשר לעץ וממתינים לייבוש מלא. (מרחתי את הפריימר באמצעות סמרטוט ישן- אם כבר עצלנות אז עד הסוף).
2. מאחר שלא מפרקים את השידה לצורך הצביעה, צובעים תחילה את הדפנות והחיבורים ורק לאחר מכן צובעים את השידה כולה. ממתינים לייבוש מלא וצובעים בשכבת צבע עבה נוספת.
3. רצוי למרוח שכבת לקה שקופה ולהמתין לייבוש מלא (כאמור, גם על השלב הזה דילגתי).
- דפי לויאב גופר היא בעלת הבלוג מֶשוּמַשוּ