מרכיבים
5-4 מנות
- 500 גרם גזר קלוף (כ-5 גזרים)
- 500 גרם סלק קלוף (כ-4 סלקים קטנים)
- 4 כפות שמן זית
- חופן עלי טימין טריים
- 2/3 כוס (160 מ"ל) יין אדום יבש (אני השתמשתי במרלו)
- חופן נדיב של עלי כוסברה קצוצים גס
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- חותכים את הגזרים לפרוסות באורך של כ-4 ס"מ. חותכים את הסלקים לפלחים.
- מחממים את השמן במחבת גדולה. שמים את הירקות במחבת בשכבה אחת ומוסיפים את עלי הטימין. מבשלים 10 דקות, תוך בחישה מדי פעם.
- מוסיפים את היין, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה 25-20 דקות, עד שהירקות מתרככים. מדי פעם מנערים בעדינות את המחבת או מערבבים.
- מכבים את האש. מוסיפים את עלי הכוסברה, מכסים וממתינים 5 דקות.
- מגישים חם או פושר.