זה לא כל כך נעים לשמוע שהדג של אימא שלך בכל זאת יותר טעים. במיוחד אחרי שבלעת את גאוותך, התקשרת, רשמת מתכון, חקרת לגבי הדקויות, השקעת והכנת. "אני לא יכול להצביע על זה, אבל משהו שם יותר טעים", הוא אמר אחרי כמה ביסים. כעבור שבוע, כדי להוסיף חטא על פשע, שמעתי כי שימורי הדג ברוטב חרדל בכלל לא רעים - ואולי כדאי שאלמד להכין את הרוטב כי הוא "פשוט מעולה".

האמת היא שהרוטב בשימורים באמת היה מעולה. הבעיה הייתה שהוא היה עשוי בעיקר ממרכיבים ששמותיהם הורכבו מצירופי אותיות ומספרים לא מוכרים, שלא באמת הסבירו ממה הוא עשוי. "יותר טוב!" אמרתי לעצמי, "ככה אוכל להכריז עליו כעל מסרטן ולשכנע ששלי הרבה יותר טעים". הרוטב יצא קליל ומיוחד בזכות הלימון והצלפים, ועם זאת עשיר הודות לרוטב סויה ולשחקני חיזוק ממחלקת מוצרי החלב. המשקיעים יכולים להוסיף כפית רוטב דגים ומעט גרידת לימון.

 

מרכיבים

4-3 מנות

1 כף חמאה או שמן זית

1/2 בצל סגול קצוץ דק

1 כף צלפים קצוצים

250 גרם ספגטי או פסטה ארוכה אחרת

2 כפות גדושות חרדל עם גרגירים

מיץ מ-1/2 לימון

500-400 גרם פילה סלמון נקי מעור ומעצמות, חתוך לקוביות בינוניות

2 כפות רוטב סויה או מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית טימין

1/2 כוס (1/2 מ"ל) שמנת לבישול

פטרוזיליה ו/או שמיר לקישוט

 

אופן ההכנה

1. מרתיחים בסיר מים לבישול הפסטה, אך עדיין לא מכניסים אותה לתוכו.

2. מחממים את החמאה (או השמן) בווק (או במחבת רגילה) על אש גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים קצת. מוסיפים את הצלפים ומערבבים.

3. מכניסים את הפסטה למים ומבשלים לפי הוראות היצרן.

4. מוסיפים לווק את החרדל ומיץ הלימון. מערבבים ומוסיפים את קוביות הסלמון ואת רוטב הסויה (או מלח), הפלפל והטימין. מקפיצים את קוביות הדג ברוטב כשתי דקות. אם הפסטה עדיין לא מוכנה, מכבים את האש.

5. כשהפסטה מוכנה, מחזירים את הווק לאש, מוסיפים את השמנת ואת הפסטה המסוננת ומערבבים. מכבים את האש, מוסיפים פטרוזיליה ו/או שמיר קצוץ ומגישים.