שם הבלוג: פטיט קיצ'ן (Petite Kitchen - "מטבח קטן").

 

במשפט אחד: עשרות מתכונים שמוכיחים כי גם אוכל בריא בלי גלוטן ובלי סוכר יכול להיות נהדר.

 

מאחורי הקלעים: הבלוג של הניו-זילנדית אלינור אוזיץ' כה מלא שמחת חיים, עד שקשה להאמין כי הוא התחיל דווקא בגלל מחלה נטולת מרפא לכאורה. איזבלה, בתה בת ה-4 של אלינור, פיתחה לפני כשנה מחלה מסתורית, שכללה גירויים בעור ובעיות התנהגות. אף רופא לא הצליח לאבחן את הבעיה, עד שאלינור לקחה את הילדה לנטורופת, שהבין מיד כי מדובר בבעיה במערכת העיכול. הוא התאים לאיזבלה תפריט חדש - נטול גלוטן, סוכר, חומרים משמרים ועוד תוספי מזון מלאכותיים – ותוך זמן קצר כל הבעיות נעלמו.

 

מאז מקפידה אלינור לשמור על המשטר התזונתי של איזבלה (שגם שאר בני המשפחה הצטרפו אליו) ומשתפת את קוראיה בכל מה שקורה במטבח שלה. וקורה שם הרבה: היא מפרסמת מתכון כמעט בכל יום – ותמיד מדובר במנות שאינן רק בריאות וטעימות, אלא גם פשוטות להכנה.

 

ערך מוסף: לצד המתכונים תמצאו בבלוג גם הוראות להכנת מוצרי טיפוח טבעיים בבית, כמו שמפו דבש או סבון קוקוס.

 

מתכונים מומלצים נוספים בבלוג: חומוס עם שום קלוי, פשטידת תרד וריקוטה, תבשיל עדשים בחומץ בלסמי ותרד, עוגת קוקוס משלושה מרכיבים.

 

 

עוד מתכונים עם כרובית בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

פיצה עם "בצק" כרובית

 

למתכון המקורי בבלוג פטיט קיצ'ן – לחצו כאן

 

פיצה עם "בצק" כרובית כבר אכלתם? זהו מתכון מפתיע לפיצה מיוחדת (ונטולת גלוטן), עם תחתית פריכה שעשויה מכרובית וציפוי פטריות ועלי מנגולד. הגישו את הפיצה לארוחת הצהריים או הערב, או הפתיעו איתה את האורחים - אף אחד לא ינחש מה שמתם בבצק.

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

לתחתית הפיצה

  • 30 גרם (2 כפות) חמאה
  • 1/2 2 כוסות פרחי כרובית
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת או גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1 ביצה
  • 1 כף אורגנו יבש
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

 

לציפוי

  • 5-4 כפות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 עלי סלק או מנגולד גדולים, שטופים
  • 8-6 פטריות שמפיניון, פרוסות דק
  • אפשרות: חופן קטן של גבינת פרמזן או גבינת מוצרלה מגוררת
  • מעט שמן זית לזילוף על הפיצה
  • מעט מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את פרחי הכרובית במעבד מזון. טוחנים עד שמתקבלת תערובת גסה במרקם הדומה לאורז (אם אין לכם מעבד מזון, אפשר לגרד את הכרובית בפומפייה גסה).
  3. שמים את החמאה בסיר גדול וממיסים אותה על להבה בינונית. מוסיפים את הכרובית המפוררת ומטגנים כמה דקות, תוך בחישה, עד לריכוך. מצננים מעט.
  4. מוסיפים לכרובית את שאר מרכיבי התחתית ומערבבים היטב.
  5. משטחים את תערובת הכרובית בתבנית, כך שנוצר מלבן או עיגול בעובי כ-1 ס"מ. התערובת תהיה דביקה מעט, זה בסדר.
  6. אופים 20-18 דקות, עד שהמאפה זהוב היטב, פריך בקצוות ואפוי כולו. מוציאים ומכוונים את התנור למצב גריל.
  7. מערבבים בקערה קטנה את רסק העגבניות והשום הכתוש. מורחים על תחתית הפיצה. מסדרים מעל את עלי הסלק ופרוסות הפטריות, ואם רוצים מפזרים מעט גבינה מגוררת. מתבלים במלח ופלפל ומזלפים מעל מעט שמן זית.
  8. מכניסים את המאפה למדף העליון בתנור ואופים 10-5 דקות, עד שציפוי הפיצה עשוי היטב והגבינה נמסה.

 

 

פירה כרובית ושום

 

למתכון המקורי בבלוג פטיט קיצ'ן – לחצו כאן

 

תחליף מעניין למחית תפוחי האדמה המוכרת, עם מרקם קרמי וטעם מרומז של אגוז מוסקט. במנה אין מוצרי חלב, כך שהיא פרווה ומתאימה גם לרגישים ללקטוז.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 כרובית, מפורקת לפרחים
  • 3-2 שיני שום כתושות
  • 1 כף גדושה חרדל דיז'ון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 3 כפות שמן זית (אפשר להשתמש גם ב-3 כפות חמאה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את פרחי הכרובית בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהכרובית רכה. מסננים ממי הבישול.
  2. מחזירים את הכרובית לסיר. מוסיפים את השום, החרדל, המוסקט והשמן (בשלב זה אפשר להוסיף גם מעט שמנת מתוקה וגבינת פרמזן מגוררת). מתבלים במלח ובפלפל.
  3. מועכים היטב למחית.

 

 

פשטידת כרובית וגזר עם עשבי תיבול

 

למתכון המקורי בבלוג פטיט קיצ'ן – לחצו כאן

 

פשטידה פרווה קלה להכנה ועשירה בטעמים בזכות תוספת של עשבי תיבול. לגיוון אפשר להחליף את עשבי התיבול לפי הטעם (או המצאי) או לפזר על הפשטידה מעט גבינת צ'דר מגוררת. לארוחה קלה, מומלץ להגיש את הפשטידה לצד סלט ירק טרי.

 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 30X20 ס"מ

 

  • 8 ביצים
  • 1/4 כרובית
  • חופן נדיב של עלי תרד או עלי מנגולד קצוצים גס
  • 2 חופנים נדיבים של עלים מעשבי תיבול טריים - בזיליקום, טימין, פטרוזיליה וכדומה
  • 1 גזר מגורר
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. קוצצים דק את הכרובית – בסכין, במעבד מזון או באמצעות פומפייה.
  3. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט השמן. מעבירים לתבנית ומיישרים. מזלפים מעל מעט שמן זית.
  4. אופים 40-30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ופניה מזהיבים.

  

 

"אורז" מכרובית עם רוטב עגבניות ופטריות

 

למתכון המקורי בבלוג פטיט קיצ'ן – לחצו כאן

 

תוספת מקורית, שבה פתיתים קטנים ורכים של כרובית תופסים את מקומו של האורז. יחד עם רוטב עגבניות שומי, פטריות פורטובלו צלויות ועלי רוקט חרדליים מתקבל שילוב נפלא של טעמים ומרקמים.

 

מרכיבים

4 מנות

 

לרוטב העגבניות

  • 2 קופסאות (800 גרם בסך הכל) עגבניות מרוסקות
  • 6 שיני שום קצוצות גס
  • חופן של עלי פטרוזיליה וטימין קצוצים גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

ל"אורז" הכרובית

  • 1 כרובית
  • 2 כוסות ציר ירקות או עוף (אפשר להשתמש גם במים)
  • 2-1 כפות שמן זית או חמאה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לפטריות

  • 2 כוסות פטריות פורטובלו
  • 1 כף שמן זית או חמאה

 

לסלט הרוקט

  • 3-2 חופנים נדיבים של עלי רוקט
  • מעט שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח

 

אופן ההכנה

 

רוטב העגבניות

  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר בינוני ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30-25 דקות ברתיחה עדינה, עד שמתקבל רוטב סמיך (בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הכרובית).

 

הכרובית

  1. מגררים את הכרובית בפומפייה גסה. לחלופין, אפשר לטחון אותה במעבד מזון לפירורים גסים.
  2. שמים את הכרובית המגוררת ואת הציר בסיר. מביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה, עד שהנוזלים מתאדים והכרובית מתרככת.
  3. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים.

 

הפטריות

  1. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן משחימות ומתרככות מעט.

 

ההגשה

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
  2. מחלקים את הכרובית ל-4 צלחות. יוצקים מעל רוטב ומניחים את הפטריות. מקשטים בסלט.