פולנטה של תירס טרי עם אספרגוס ושמן כמהין

 

מרכיבים

לפולנטה

  • 1/2 ק"ג גרגרי תירס טריים
  • 1 כף אבקת סוכר
  • מלח

למנה

  • 5 אספרגוסים מסוג ג'מבו, קלופים וחלולים
  • 5 עגבניות שרי תמר חצויות
  • 10 עלי תרד חתוכים לרצועות
  • שמן זית
  • מלח
  • קרעים של חלה ישנה או לחם לבן
  • שמן כמהין

 

אופן הכנה

1. חולטים את התירס במים רותחים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את אבקת הסוכר, מעט ומעט מים ממי החליטה.

2. מעבדים למחית חלקה ומעבירים דרך מסננת.

3. מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את האספרגוס עם עגבניות השרי והתרד ומתבלים.

4. מסדרים במרכז הצלחת את הפולנטה ומעל את האספרגוסים הצלויים.

5. מקפיצים את קרעי החלה או הלחם ומפזרים מעל המנה ויוצקים מעט שמן כמהין.

 

תבשיל עדשים, טופו ופורצ'יני

 

מרכיבים

  • 2 שיני שום
  • שמן זית
  • 1 כוס עדשים שחורות מבושלות
  • 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
  • 10 עלי תרד פרוסים
  • 10 עלי נענע פרוסים
  • 2 כפות פטריות פורציני מושרות במים קצוצות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • 1/4 כוס חלב סויה
  • 1/4 כפית תימין
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • 1/2 כוס קוביות טופו
  • 2 כפות שמן זית

 

אופן הכנה

1. מקפיצים את שיני השום ומוסיפים את שאר המרכיבים, מבשלים על אש קטנה כ-5 דקות ומתבלים.

2. מעבירים לצלחת הגשה.

3. מקפיצים את קוביות הטופו ומסדרים מעל.

 

מקפא טחינה ופירות יבשים

 

מרכיבים

  • 1 כוס טחינה
  • 2 כוסות חלב קוקוס
  • 3 כפות פיסטוקים קלויים
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/2 כוס תאנים יבשות קצוצות
  • 1/2 כוס משמש יבש קצוץ
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן סיני קצוצים
להגשה

  • שערות חלבה, קוקוס טחון, סילאן ועלי נענע

 

אופן הכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים, יוצקים לתבנית אינגלישקייק מסיליקון ומקפיאים למשך כ-5 שעות.

2. מפזרים מלמעלה שערות חלבה, קוקוס טחון, סילאן ועלי נענע לפי הטעם.

 

מטבל גוואקמולי וקריספי טורטייה

 

מרכיבים

למטבל

  • 1 אבוקדו חתוך לקוביות
  • 1/4 בצל סגול קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 3 עלי נענע קצוצים
  • 1/2 שומר קצוץ
  • 5 עלי ריחן קצוצים
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
לסלסה

  • 1/2 כוס עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית סחוג
  • שמן זית
  • בצל קצוץ
  • מערבבים את הכל בבלנדר מוט
לקריספי טורטייה

  • 1 טורטייה מחולקת ל-12 משולשים
  • שמן לטיגון

 

אופן הכנה

1. מערבבים יחד את כל מרכיבי המטבל.

2. בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלסה.

3. לטורטייה: מחממים את השמן ומטגנים את הטורטיות עד להזהבה.  

 

לביבות בטטה עם ממרחים

כמות: 35 לביבות

 

מרכיבים

  • 5 ק"ג בטטה
  • 600 גרם גרנולה מלוחה
  • 60 גרם שום
  • 25 גרם פטרוזיליה
  • 250 גרם קינואה מבושלת
  • 250 גרם שיבולת שועל חלוטה
  • 600 גרם רוטב עגבניות
  • 200 מ"ל שמן זית
  • 65 גרם מלח

 

אופן ההכנה

1. מגרדים את הבטטות ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-10 דקות, לאפיה חלקית בלבד.

2. מצננים את הבטטה.

3. טוחנים 400 גרם גרנולה מלוחה ומשאירים בצד 200 גרם.

4. מערבבים את כל המרכיבים למסה אחידה עם 200 גרם גרנולה שלמה.

5. מכינים לביבות בגודל הרצוי ואופים בתנור בחום של 165 מעלות ואופים כ-22 דקות.

 

ממרח טופו

 

מרכיבים

  • 300 גרם טופו
  • 15 גרם פטרוזיליה
  • 15 גרם שמיר
  • 25 גרם שום
  • 65 מ"ל שמן זית
  • 265 גרם שמן קנולה
  • 5 גרם מלח
  • 3 גרם פלפל שחור

 

אופן הכנה

1. טוחנים את העלים הירוקים והשום במעבד מזון.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים אותם יחד עם תערובת העלים הירוקים.

3. מזליפים במהירות את השמנים תוך כדי טחינה.

4. מוסיפים מלח ופלפל.

 

טחינה אצות

 

מרכיבים

  • 1 ק"ג טחינה גולמית
  • 700 מ"ל מים
  • 20 גרם מלח
  • 20 גרם נענע
  • 30 גרם אצות ווקאמה
  • 10 גרם מיץ לימון
  • 30 גרם סילאן

 

אופן הכנה

1. משרים את האצות במים למשך 3-4 דקות.

2. טוחנים את האצות הסחוטות והנענע במעבד מזון עד לקבלת עיסה קצוצה.

3. מוסיפים טחינה, לימון, סילאן, מים ומלח, וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

 

Apricot martini

 

מרכיבים

  • 40 מ"ל סמירנוף רסברי
  • 20 מ"ל ליקר מונין משמש
  • 10 מ"ל מונין משמש
  • 10 מ"ל מיץ לימון
  • 1 כף קוביות מלפפון

 

אופן הכנה

1. מוזגים את כל המרכיבים לשייקר ומשקשקים באופן אגרסיבי.

2. בתחתית כוס מרטיני מודרנית מניחים את המלפפונים ומעליהם קרח.

3. מסננים את הקוקטייל לתוך הכוס.