מרכיבים

כ-50 עוגיות

 

לבצק

  • 285 גרם חמאה רכה
  • 140 גרם (1 כוס ועוד 3 כפות) אבקת סוכר
  • 1 ביצה בגודל L
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה

 

למילוי

  • 200 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך קצוצים
  • 1 חבילה (500 גרם) תמרים מגולענים בוואקום
  • 1/2 כפית קינמון

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. שמים בקערת המיקסר את החמאה ואבקת הסוכר, ומעבדים עד לקבלת קרם חלק (משתמשים בוו הגיטרה במיקסר עומד או בוו ההקצפה במיקסר ידני).
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שהיא נטמעת בתערובת.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד (מעבדים כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות).
  4. יוצקים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר כ-30 דקות, להתייצבות.

 

המילוי והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. קולים את האגוזים כמה דקות במחבת יבשה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם מעלים ניחוח נעים. מורידים מהאש ומצננים מעט.
  3. מערבבים את האגוזים עם שאר מרכיבי המילוי.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, ומרדדים את אחד החלקים למלבן בגודל כ-30X20 ס"מ.
  5. מורחים את שני השלישים התחתונים של הבצק בשליש מכמות המילוי. מגלגלים לרולדה – מתחילים מהצד עם המילוי. חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של 1.5 עד 2 ס"מ, ומניחים את הפרוסות בתבנית כשצדיהן החתוכים פונים הצדה.
  6. חוזרים על התהליך עם שני חלקי הבצק הנותרים.
  7. אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (הן צריכות להישאר בהירות – הקפידו לא לאפות אותן יותר מדי).
  8. מצננים ושומרים בכלי אטום. העוגיות יישמרו כחודש.