מרכיבים
כ-50 עוגיות
לבצק
- 285 גרם חמאה רכה
- 140 גרם (1 כוס ועוד 3 כפות) אבקת סוכר
- 1 ביצה בגודל L
- 420 גרם (3 כוסות) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
למילוי
- 200 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך קצוצים
- 1 חבילה (500 גרם) תמרים מגולענים בוואקום
- 1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה
הבצק
- שמים בקערת המיקסר את החמאה ואבקת הסוכר, ומעבדים עד לקבלת קרם חלק (משתמשים בוו הגיטרה במיקסר עומד או בוו ההקצפה במיקסר ידני).
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שהיא נטמעת בתערובת.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד (מעבדים כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות).
- יוצקים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר כ-30 דקות, להתייצבות.
המילוי והאפייה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- קולים את האגוזים כמה דקות במחבת יבשה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם מעלים ניחוח נעים. מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מערבבים את האגוזים עם שאר מרכיבי המילוי.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, ומרדדים את אחד החלקים למלבן בגודל כ-30X20 ס"מ.
- מורחים את שני השלישים התחתונים של הבצק בשליש מכמות המילוי. מגלגלים לרולדה – מתחילים מהצד עם המילוי. חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של 1.5 עד 2 ס"מ, ומניחים את הפרוסות בתבנית כשצדיהן החתוכים פונים הצדה.
- חוזרים על התהליך עם שני חלקי הבצק הנותרים.
- אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (הן צריכות להישאר בהירות – הקפידו לא לאפות אותן יותר מדי).
- מצננים ושומרים בכלי אטום. העוגיות יישמרו כחודש.
- שף-קונדיטור אייל אורן הוא הבעלים של רשת הקונדיטוריות אייל מאפים טובים