מרכיבים
כ-40 טראפלס
- 300 גרם שוקולד מריר קצוץ (רצוי עם 60% מוצקי קקאו)
- 1 כוס (300 גרם) ממרח "לוטוס"
- אפשרות (מומלצת): קורט מלח
לציפוי (לא חובה)
- 1/2 כוס עוגיות "לוטוס" טחונות לפירורים דקים
אופן ההכנה
- שמים בקערה את השוקולד, ממרח הלוטוס והמלח וממיסים במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 20 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בקערת מתכת (או בסיר קטן), ומניחים אותה מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בקערה).מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.
- יוצרים מהתערובת כדורים: לוקחים ממנה בכל פעם כמות של כפית ומגלגלים בין הידיים לכדור בקוטר 2.5 ס"מ. אם התערובת מוצקה מדי וקשה ליצור ממנה כדורים, מניחים לה להתרכך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
- אפשרות: שמים בצלחת שברי עוגיות ומגלגלים בהם את הכדורים, לציפוי.
- שומרים בכלי אטום במקרר כשבוע.
- המתכון באדיבות יבואנית "לוטוס", חברת דיפלומט