מרכיבים

כ-40 טראפלס

 

  • 300 גרם שוקולד מריר קצוץ (רצוי עם 60% מוצקי קקאו)
  • 1 כוס (300 גרם) ממרח "לוטוס"
  • אפשרות (מומלצת): קורט מלח

 

לציפוי (לא חובה)

  • 1/2 כוס עוגיות "לוטוס" טחונות לפירורים דקים

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את השוקולד, ממרח הלוטוס והמלח וממיסים במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 20 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בקערת מתכת (או בסיר קטן), ומניחים אותה מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בקערה).מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.
  3. יוצרים מהתערובת כדורים: לוקחים ממנה בכל פעם כמות של כפית ומגלגלים בין הידיים לכדור בקוטר 2.5 ס"מ. אם התערובת מוצקה מדי וקשה ליצור ממנה כדורים, מניחים לה להתרכך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
  4. אפשרות: שמים בצלחת שברי עוגיות ומגלגלים בהם את הכדורים, לציפוי.
  5. שומרים בכלי אטום במקרר כשבוע.

 

  • המתכון באדיבות יבואנית "לוטוס", חברת דיפלומט