מרכיבים

  • 2 ק"ג נתח סינטה או אנטריקוט (אם משתמשים בסינטה כדאי להשאיר חלק מהשומן, כדי לשמור על עסיסיות הרוסטביף)
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • עלים קצוצים מ-3 ענפי רוזמרין
  • עלים קצוצים מ-4 ענפי טימין
  • 1/2 כף זרעי חרדל
  • מעט שמן זית
  • 10 שיני שום

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  2. מתבלים את הבשר במלח ובפלפל מכל צדיו.
  3. שמים את הרוזמרין, הטימין וזרעי החרדל בקערית ומוסיפים מעט שמן זית. מעסים את הבשר בתערובת מכל צדיו.
  4. שמים את הבשר בתבנית. יוצרים בו 10 חריצים במקומות שונים, ומכניסים לתוכם את שיני השום.
  5. צולים את הבשר 10 דקות. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את הבשר 20 דקות נוספות בלי לפתוח את הדלת.
  6. מוציאים את הבשר מהתנור ונותנים לו לנוח 20 דקות.
  7. פורסים ומגישים, מומלץ בליווי רוטב צ'ימיצ'ורי וחרדל דיז'ון.

 

  • סהר רפאל הוא שף רשת השיווק "יינות ביתן" והבעלים של מסעדות "כדיתא" ו"כרמים"