מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים

 

מרכיבים 

למאפה בצק עלים

  • עלה של בצק עלים באורך 40 ס"מ על 30 ס"מ
  • ביצה למריחה
  • שומשום
  • קצח

למילוי

  • 5 ביצים קשות
  • 200 גרם גבינת עיזים
  • 200 גרם גבינה צפתית
  • 10 עגבניות מיובשות קצוצות
  • 200 גרם תפוחי אדמה מבושלים ומגורדים
  • 1 כף עלי תרד
  • 2 כוסות תרד חלוט

 

אופן הכנה

1. מערבבים את כל חומרי המילוי מלבד הביצים.

2. מסדרים את תערובת המילוי על הבצק. על התערובת מניחים את הביצים בשורה לאורך כל הבצק.

3. מגלגלים את הבצק לרולדה.

4. מברישים בביצה ומפזרים את השומשום והקצח.

5. אופים ב-200 מעלות כ-20 דקות.

 

סלט פסטה קר בפונדו של גבינה כחולה

 

מרכיבים

לסלט

  • 1/2 ק"ג פסטה קרה מבושלת
  • 1 בצל סגול פרוס
  • 10 עגבניות מיובשות פרוסות
  • 1/2 כוס פלפלים קלויים חתוכים לרצועות
  • 20 עלי תרד חתוכים לרצועות
  • 20 עלי ריחן חתוכים לרצועות
  • 10 עלי נענע חתוכים לרצועות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • שמן זית
  • כף גרידת תפוז
  • מיץ לימון
  • אגוזים מלך, קרוטונים – לפי הטעם

לפונדו גבינה

  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 300 גרם גבינת גורגונזולה מגורדת

 

אופן הכנה

1. לסלט: מערבבים את כל החומרים יחד ומתבלים.

2. לפונדו גבינה: מחממים את השמנת, מורידים מהאש ומוסיפים את הגורגונזולה.

3. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

4. להגשה: יוצקים רוטב על גבי הצלחת ומעליו מניחים את הסלט.

5. מפזרים אגוזי מלך וקרוטונים.

 

מדליוני גבינת עיזים קריספיים בחמאת זעתר

 

מרכיבים

לגבינת עיזים

  • גליל גבינת עזים
  • קמח
  • ביצה
  • פירורי לחם
  • מעט שמן לטיגון

לרוטב

  • 2 כפות בצל סגול קצוץ
  • 1.5 כוס מיץ תפוזים טבעי
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כפית סחוג
  • 1 כף עלי זעתר טריים
  • 100 גרם חמאה
  • עלי נענע לקישוט

 

אופן הכנה

1. לגבינת העזים: מצפים את גבינת העיזים בקמח, ביצה ופירורי הלחם.

2. מחממים שמן לטיגון ומטגנים עד להזהבה.

3. לרוטב: מצמצמים את מיץ התפוזים עם כל החומרים מלבד החמאה, עד לקבלת כחצי מהכמות.

4. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך.

5. להגשה: יוצקים את הרוטב על הצלחת, מסדרים מעל את גבינת העיזים ומקשטים בעלי נענע.

 

פנקייקים

  • 4 ביצים
  • 1/2 ליטר ריוויון
  • 250 מ"ל חלב
  • 2 כוסות + 4 כפות קמח (325 גרם)
  • 1 כוס אבקת סוכר (125 גרם)
  • 1.5 כפות (שקית וחצי) אבקת אפיה (15 גרם)
  • 2 כפיות סודה לשתיה (12 גרם)
  • קורט מלח
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • אבקת סוכר לזרייה

 

אופן ההכנה

1. מנפים את כל המרכיבים היבשים ביחד בקערה ויוצרים גומה.

2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, החלב והריוויון.

3. שופכים את תערובת הנוזלים למרכז גומת היבשים וטורפים מהחוץ כלפי פנים.

4. כאשר בערך 3/4 מהמרכיבים היבשים עורבבו עם הנוזלים מוסיפים לתערובת את החמאה המומסת.

5. מערבבים רק עד להתמזגות החמאה בבלילה ומוסיפים את גרידת התפוז. אין לערבב יותר מדי!

6. מקררים.

7. משמנים רינג (עדיף בחמאה מזוקקת) ומניחים על מחבת חמה או פלנצ'ה (180-190 מעלות).

8. מערבבים את הבלילה ויוצקים כ- 70 מ"ל (כשליש כוס) לכל רינג.

9. עם היווצרות בועות בחלק העליון יש לשחרר את הרינג משולי הפנקייק להפוך ולהמשיך לבשל כ-3 דקות נוספות.

 

פנקייק בננות, חלב ממותק וקוקוס טחון

  • 3 יחידות
  • 1 בננה חתוכה לפרוסות בעובי ס"מ
  • חלב ממותק
  • קוקוס טחון

 

אופן הכנה

1. מכינים את הבלילה לפי המתכון הנ"ל.

2. לאחר יציקת הבלילה לרינגים מפזרים 5 פרוסות בננה בכל רינג.

3. כשהפנקייק מוכן מוזגים עליו חלב ממותק ומפזרים קוקוס טחון.

 

 

פנקייק בייקון וגאודה ברוטב אלפרדו

(3 יחידות)

 

מרכיבים

  • 6 רצועות בייקון צרובות וקצוצות
  • 3 כפות גאודה מגורדת
  • 2 כפות חמאה
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות פרמז'ן מגורד
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה

1. מכינים את הבלילה לפי המתכון הנ"ל.

2. לאחר יציקת הבלילה לרינגים מפזרים כף גאודה בכל רינג.

3. בקלחת או מחבת מרתיחים את החמאה עם השמנת ומנמיכים את האש.

4. מוסיפים פרמז'ן ומצמצמים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

5. מפזרים 2 רצועות בייקון צרובות וקצוצות על כל פנקייק ועורמים במגדל.

6. מוזגים את הרוטב מעל הפנקייק.