מרכיבים (מנות)
- 200 גרם (כ-1/2 1 כוסות) שעועית ירוקה מוקפאת
- 1/2 כוס אפונה מוקפאת
- 1 גבעול ברוקולי טרי, מפורק לפרחים קטנים
- 2 כפות שמן
- 2 זוקיני, פרוסים דק לאורכם
- 6 גבעולי בצל ירוק צעיר
- 200 גרם עלי תרד
לרוטב
- 3 כפות מיץ לימון
- 3 כפות חומץ בלסמי או חומץ בן יין
- 6 כפות שמן זית
- 3-2 שיני שום, קלופות וכתושות
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
- קוטמים את קצות השעועית ומבשלים במים רותחים כ-10 דקות, עד שהיא רכה אך עדיין נגיסה. מסננים ומעבירים לקערה. מכסים לשמירת החום.
- מרתיחים שוב את אותם המים. מוסיפים את האפונה, מביאים לרתיחה, מבשלים עוד כדקה ומעבירים את האפונה לקערת השעועית.
- מבשלים גם את הברוקולי באותם המים כ-10 דקות, עד שהוא רך אך נגיס. מסננים, מעבירים אותו לאותה קערה ומכסים כדי לשמור על החום.
- משמנים ומחממים מחבת פסים. צורבים את פרוסות הזוקיני, כ־2 דקות מכל צד, עד שהן רכות וצרובות. מצרפים לקערת הירקות.
- צורבים גם את גבעולי הבצל הירוק, כדקה מכל צד, ומוסיפים לקערה.
- מזלפים מעט שמן למחבת ומאדים את התרד, עד שנפחו יורד והוא רך ועשוי. מוסיפים אותו לקערה.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים.
- יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים. מכסים את הקערה, ממתינים 5 דקות לספיגת טעמים ומגישים.
איך שומרים?
- בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מגישים בטמפרטורת החדר.