מרכיבים (מנות)

  • 200 גרם (כ-1/2 1 כוסות) שעועית ירוקה מוקפאת ‭
  • 1/2‬ כוס אפונה מוקפאת
  • 1 גבעול ברוקולי טרי, מפורק לפרחים קטנים
  • 2 כפות שמן
  • 2 זוקיני, פרוסים דק לאורכם
  • 6 גבעולי בצל ירוק צעיר
  • 200 גרם עלי תרד

 

לרוטב

  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות חומץ בלסמי או חומץ בן יין
  • 6 כפות שמן זית ‭
  • 3-2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה

  1. קוטמים את קצות השעועית ומבשלים במים רותחים כ-10 דקות, עד שהיא רכה אך עדיין נגיסה. מסננים ומעבירים לקערה. מכסים לשמירת החום.
  2. מרתיחים שוב את אותם המים. מוסיפים את האפונה, מביאים לרתיחה, מבשלים עוד כדקה ומעבירים את האפונה לקערת השעועית.
  3. מבשלים גם את הברוקולי באותם המים כ-10 דקות, עד שהוא רך אך נגיס. מסננים, מעבירים אותו לאותה קערה ומכסים כדי לשמור על החום.
  4. משמנים ומחממים מחבת פסים. צורבים את פרוסות הזוקיני, כ־2 דקות מכל צד, עד שהן רכות וצרובות. מצרפים לקערת הירקות.
  5. צורבים גם את גבעולי הבצל הירוק, כדקה מכל צד, ומוסיפים לקערה.
  6. מזלפים מעט שמן למחבת ומאדים את התרד, עד שנפחו יורד והוא רך ועשוי. מוסיפים אותו לקערה.
  7. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים.
  8. יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים. מכסים את הקערה, ממתינים 5 דקות לספיגת טעמים ומגישים.

 

איך שומרים?

  • בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מגישים בטמפרטורת החדר.