מאז שהכנתי את קיש הירקות בצורת ספירלה, רציתי להכין גם גרסה מתוקה שלו. הכוונה היתה להכין מעין פאי מתוק עם קרם שקדים, ומעליו להניח פרוסות צבעוניות של פירות טריים (לא אפויים). הבעיה היחידה, שנטלי קטעה לי את החלומות וקבעה שזה לא יעבוד. וכמו שאתם יודעים, אם נטלי אומרת, היא בטוח צודקת.

אז לפני חודש, אחרי שנקטעו לי החלומות על פרוסות צבעוניות של פירות טריים, ניסיתי להכין את הגרסה האפויה של הפרוסות המגולגלות. אפיתי עוגת וניל בחושה וקישטתי בפרוסות דקיקות ומגולגלות של תפוחים שנאפו בתנור. זה אמנם לא יצא צבעוני כמו שרציתי, אבל המראה שהתקבל היה פשוט עוצר נשימה.

 

והיא אפילו פרווה. העוגה (צילום: רחלי קרוט)
והיא אפילו פרווה. העוגה (צילום: רחלי קרוט)

 

בעקבות אותו ניסוי, שיגעתי את נטלי שניפגש להכין את העוגה, הפעם בגרסת הדבש שלה. בכל זאת, ראש השנה נושף לנו בעורף. אז נכון, שכחתי להביא מנדולינה ונאלצנו לחתוך עשרות פרוסות דקיקות עם סכין, ונכון, שכחתי להביא גם דבש, אבל היי! זכרתי להביא את עצמי. זה גם משהו, לא?

המתכון הבסיסי של העוגה לקוח מהבלוג של נטלי, עוגיו.נט, אך עשינו בו מעט שינויים כדי להפוך אותו לפרווה וגם כדי להוסיף לו עוד קצת עושר ורושם. לא שהעוגה לא הייתה עשירה קודם, אבל עכשיו בכלל מדובר במלכה.

ורגע רגע, לאן אתם בורחים, נראה לכם שנפגשנו רק כדי להכין עוגה אחת? מה פתאום. אם כבר אני ועצלותי מגיעים עד לרמת גן, צריך להכין עוד מתוקים לחג, ועוד איזה מתוקים! על הקינוח השני – סברינות דבש עם רימונים – תוכלו לקרוא כאן ואם תהיו סבלניים תגלו בקרוב עוד מתכונים מבוקר האפייה שלנו.

 

הערות, הארות ושאר חיות בית

במקום חלב קוקוס אפשר להשתמש בחלב סויה (לפרווה) או בשמנת חמוצה/חלב (לחלבי).

חיתוך התפוחים ליצירת קישוט הפרחים הוא אחד השלבים החשובים במתכון. שימו לב שצריך לחתוך את התפוחים לפרוסות דקות מאוד, כדי שתוכלו לגלגל אותן. הכי טוב לעשות את זה עם מנדולינה - גם כי תקבלו פרוסות דקות וגם כי הפעולה תיקח לכם מקסימום 3 דקות. אם אין לכם מנדולינה, אפשר לחתוך עם סכין. זה ידרוש קצת יותר זמן ויצריך סבלנות, אבל זה עובד (בעוגה שבצילום, למשל, חתכנו עם סכין).

אפשר לאפות את העוגה ב-2 תבניות אינגליש קייק או בתבנית אחת מלבנית בגודל 20X30 ס"מ. אם החלטתם להכין בתבנית גדולה, בדקו היטב עם קיסם שהעוגה מוכנה. ככל שתהיה לכם יותר תערובת בתבנית, כך האפייה תימשך יותר זמן.

נסו לפזר מעל העוגה מעט אבקת סוכר, אין לי ספק שזה יוסיף עוד טאץ' יפה לעוגה.

אפשר להכין את העוגה גם כמאפינס ולסדר מעל פרח גדול מפרוסות תפוחים.

 

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) מים רותחים

שקיק תה רגיל

200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) חלב קוקוס (אופציות נוספות בהערות)

100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמן צמחי

120 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) סוכר

250 גרם (3/4 כוס) דבש

2 ביצים

350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1 כפית קינמון

קליפה מגוררת מלימון שלם

2 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות

100 גרם (כ-1 כוס) פקאנים לא מסוכרים, קצוצים גס

 

לפרחי התפוחים

4-3 תפוחים אדומים (עם הקליפה)

100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) מים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

 

אופן ההכנה

 

פרחי התפוחים

1. חותכים את התפוחים לפרוסות דקות. כמה דקות? הכי דקות שאתם יכולים. בשלב הזה מומלץ להיעזר במנדולינה או להיות סבלניים ולחתוך עם סכין חדה.

2. מרתיחים יחד את הסוכר והמים ומעבירים את הסירופ שנוצר לקערה. מוסיפים לקערה את פרוסות התפוחים, כדי שיתרככו מעט. מניחים בצד.

 

העוגה

1. מחממים תנור ל-165 מעלות. משמנים את התבניות.

2. חולטים במים הרותחים את שקיק התה ונותנים לתערובת "לשבת" במשך כמה דקות.

3. טורפים בקערה את חלב הקוקוס, השמן, הסוכר, הדבש והביצים לתערובת אחידה.

4. מוסיפים את תערובת המים עם התה ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הקינמון וקליפת הלימון וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

6. מקפלים לתערובת את התפוחים והפקאנים ומעבירים לתבניות האפייה.

 

ההרכבה

1. מוציאים את פרוסות התפוחים מהסירופ (שומרים את הסירופ בצד).

2. מסדרים את הפרוסות על העוגה בצורת פרחים: מגלגלים כל פרוסה לספירלה קטנה ודוחפים בעדינות לתוך בלילת העוגה. חוזרים על התהליך עד שהעוגה מלאה בהמון ספירלות של תפוחים. מומלץ לחתוך את פרוסות התפוחים לשניים, כדי שיהיה קל יותר להכניס אותן לעוגה.

 

   (צילום: רחלי קרוט)
(צילום: רחלי קרוט)

 

3. אופים במשך 45-35 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

4. מברישים את העוגה בסירופ הסוכר שהשארנו בצד ומצננים לפני ההגשה.

 

רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE , שמאגד את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת