קשה למצוא מתכוני עוגות ועוגיות ללא ביצים, נדמה שללא ביצים לקונדיטוריה כפי שהיא היום אין קיום, אם אין קמח אין תורה, אם אין ביצים לא יהיו עוגות? לא ולא, זה איננו הכרח המציאות, מתכונים רבים ניתן לטבען בקלות רבה אם ממירים את הביצים בתפוחים מרוסקים.

 

עוד בהבראת מתכונים

>> מתכונים נפלאים עם רימונים

>>  פשטידת כרשה אישית

>> עוגת שמרים מושלמת וטבעונית

 

רסק תפוחים הוא הנשק הסודי של האפייה הטבעונית, במיוחד במאפים בהם לא רוצים להשתמש בבננה משום טעמה הדומיננטי. כמובן שניתן להשתמש ברסק תפוחים קנוי, אבל אני תמיד מעדיפה לעבוד עם חומר הגלם המקורי שאינו מעובד, הוא נושא בחובו את הטעם והמרקם המושלם ללא טעמי הלוואי שמאפיינים לעיתים רסק תפוחים משומר.

 

שלושת הקינוחים שלפניכם הם מתכונים וותיקים באוסף המתכונים שלי שעברו "טבעון", ותאמינו או לא - ללא ביצים המאפים יוצאים טעימים ועדינים יותר.

 

 

פינת ההחלפות

 

  • ניתן להחליף את קמח החיטה המלא בקמח כוסמין, שהוא קמח עדין ומצוין למאפים.
  • אפשר להחליף את שמן זרעי הענבים או הקנולה בשמן קוקוס. במקרה כזה כדאי למדוד את שמן הקוקוס במצבו הנוזלי ולהפחית כף מכמות השמן הנדרשת, לדוגמה, ¼ כוס פחות כף וכדומה.
  • ניתן להחליף את השוקולד צ'יפס בצימוקים גם במתכוני העוגיות והמאפינס.
  • ניתן להחליף את התפוחים המרוסקים ברסק קנוי. כל תפוח מרוסק שווה בערך ל-1/3 כוס רסק מוכן.

 

 

טארט תפוחים בקרם שקדים

 

טארט התפוחים שלפניכם מכיל רק 5 כפות סוכר חום ואיננו מתוק מאוד בכוונה תחילה. לאוהבי המתוק אני ממליצה להבריש את התפוחים לאחר האפייה בכף עד שתיים של סירופ מייפל אמיתי.

 

המרכיבים

 

לבצק

 

  • ¼ כוס שמן זרעי ענבים / קנולה
  • ¼ כוס מים רותחים
  • 2 כפות סוכר חום
  • ¼ 1 כוסות קמח חיטה מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה

 

למלית

 

4 תפוחי עץ קלופים

1 כפית קינמון

1 כף סוכר חום

 

לקרם השקדים

 

  • 100 גרם שקדים טחונים
  • ¼ כוס שמן זרעי ענבים/ קנולה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים
  • 1 כף רום / קלבדוס / ברנדי
  • מעט תמצית וניל אמיתית או סוכר וניל אמיתי

 

ההכנה

 

1. מערבבים בקערה את חומרי הבצק: ¼ כוס השמן, ¼ כוס המים הרותחים ושתי כפות הסוכר, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד ונעים.

2. משטחים עם הידיים את הבצק בתבנית עגולה ונמוכה, ואופים ב-180 מעלות כשבע דקות, אפייה חלקית בלבד.

3. מקלפים ופורסים דק את התפוחים. מאדים במחבת נון סטיק עם כף סוכר וקינמון עד שיתרככו.

4. טוחנים עם בלנדר מוט את תפוחי העץ קלופים וחתוכים, ¼ כוס השמן, 1 כף הרום, תמצית הווניל ושתי כפות הסוכר. מוסיפים לקרם את השקדים הטחונים וממשיכים לטחון עד קבלת קרם אחיד.

5. מוזגים את הקרם על הקלתית, מסדרים בעדינות את התפוחים ואופים ב-180 מעלות כ-25 דקות, עד שהקרם מתייצב ומזהיב והקלתית שחומה ואפויה היטב.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס

 

המרכיבים

 

  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס שמן (קנולה או זרעי ענבים)
  • 1 תפוח בינוני קלוף וחתוך
  • ¾ 1 כוסות קמח מלא
  • ½ כוס שיבולת שועל (קוואקר)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס (אפשר פחות)

 

ההכנה

 

1. מניחים בקערה את השמן, הסוכר, תמצית הווניל וקוביות התפוח וטוחנים עם בלנדר מוט.

2. מוסיפים את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפייה והשוקולד צ'יפס ובוחשים עם כף.

3. מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה ומניחים כפיות גדושות של התערובת במרחק מה אלו מאלו.

4. אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות.

 

 

מאפינס וניל ושוקולד צ'יפס

 

המרכיבים

 

  • 1 תפוח קלוף וחתוך
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ¼ כוס שמן זרעי ענבים/ קנולה
  • ¼ כוס חלב סויה (או חלב צמחי אחר -  שקדים, אורז, קוקוס)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • ½ 1 כוסות קמח כוסמין מלא
  • ½ 1 כפיות אבקת אפיה
  • ¼ כוס שוקולד צ'יפס

 

ההכנה

 

1. שמים בכלי צר ועמוק את קוביות התפוח, הסוכר, השמן, חלב הסויה, תמצית הווניל ומיץ הלימון וטוחנים עם בלנדר מוט עד היווצרות עיסה חלקה לחלוטין.

2. שמים בקערה נפרדת את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים את עיסת התפוח ואת השוקולד צי'פס ומערבבים עם כף ממש מעט ובעדינות.

3. מחלקים עם הכף ל-24 תבניות מיני מאפינס ומקפידים שבכל יחידה יהיו 2-3 שוקולד צ'יפס.

4. אופים 20 דקות ב-185 מעלות.