פילה סלמון ברוטב מייפל ועשבי תיבול על מצע פירה פולים ואפונה

 

מתכון של מיכל לוי אלחלל, באדיבות "סנפרוסט".

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 1 ק"ג פילה סלמון, חתוך ל-6 מנות
  • שמן לטיגון

 

למשרה

  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס כוסברה, קצוצה
  • 1 כף פטרוזיליה, קצוצה

 

לפירה הירקות

  • 800 גרם פול ירוק מוקפא
  • 600 גרם אפונה עדינה מוקפאת
  • 2 כפות חמאה או מרגרינה
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה או שמנת צמחית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

 

 

אופן ההכנה

 

המשרה

  1. מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה קטנה. מורחים במשרה את נתחי הסלמון ומשרים במקרר כשעתיים (את שארית הרוטב שומרים בצד).

 

פירה הירקות

  1. מבשלים את הפול והאפונה במים רותחים כ-5 דקות. מסננים. שומרים בצד 1/2 כוס מהירקות ואת השאר מעבירים למעבד מזון.
  2. מוסיפים למעבד המזון את החמאה (או מרגרינה), השמנת, מלח ותבלינים וטוחנים עד לקבלת פירה אחיד.

 

הדג וההגשה

  1. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מניחים את נתחי הסלמון כאשר העור פונה כלפי מטה. מטגנים 4-3 דקות, הופכים ומטגנים על להבה נמוכה 3 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את הרוטב ששמרנו בצד ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש.
  3. מניחים את פירה הירקות בצלחות. מניחים מעל את נתחי הסלמון, מוסיפים את הרוטב שנותר במחבת ומקשטים בירקות השלמים.

 

 

סלמון בעשבי תיבול

 

מתכון של יעל טל, באדיבות "קוקי".

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 נתחי פילה סלמון (אפשר עם עור) במשקל 200-150 גרם כל אחד
  • מיץ טרי מלימון וחצי
  • 4 כפות קורנית קצוצה
  • 4 כפות רוזמרין קצוץ
  • 4 כפות מרווה קצוצה
  • 4-3 שיני שום כתושות או חתוכות לפרוסות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מכניסים את נתחי הסלמון לשקית צלייה.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון, הקורנית, הרוזמרין, המרווה, השום, מלח ופלפל.
  3. סוגרים את השקית בעזרת הסוגר המיועד.
  4. "משקשקים" היטב את השקית. בשלב זה רצוי להניח את השקית במקרר למשך שעתיים לפחות, לספיגת טעמים – אבל לא חובה.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. מחוררים בשקית 4-3 חורים קטנטנים (רצוי קרוב לסוגר, כדי שלא ידלפו ממנה נוזלים בזמן האפייה).
  7. אופים 20 דקות.

 

 

סלמון צרוב בזיגוג טריאקי ביתי

 

המתכון באדיבות "קיקומן". 

 

מרכיבים

6 מנות

 

לרוטב הטריאקי

  • 1/2 כוס מים
  • 4 כפות מיץ תפוזים
  • 5 כפות דבש
  • 4 כפות יין לבן
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • קובייה בגודל 2 ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי, חתוכה לפרוסות דקות
  • 1/3 פלפל צ'ילי אדום חתוך לפרוסות דקות
  • 2 כפות קורנפלור

 

לדג

  • 6 נתחי פילה סלמון עם עור במשקל 150 גרם כל אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

 

הרוטב

  1. יוצקים חצי מכמות המים לסיר. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, למעט הקורנפלור, ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
  2. בינתיים טורפים היטב בקערה את הקורנפלור עם המים שנותרו, עד לקבלת בלילה חלקה.,
  3. מנמיכים את הלהבה ויוצקים אל הסיר באיטיות את בלילת הקורנפלור, תוך כדי ערבוב במטרפה.
  4. מביאים את הרוטב לרתיחה תוך כדי ערבוב, ומבשלים ברתיחה עדינה כדקה וחצי. מסירים את הסיר מהכיריים.

 

הדג

  1. משמנים, ממליחים ומפלפלים את נתחי הסלמון. מחממים על אש בינונית מחבת עם ציפוי נגד הידבקות. מניחים את נתחי הסלמון במחבת, כשהעור פונה כלפי מטה, וצורבים כ-2 דקות.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב גריל עליון. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. מניחים את פילה הדג בתבנית, כשהעור פונה כלפי מעלה. יוצקים בנדיבות מרוטב הטריאקי וצולים בתנור במשך 7 דקות.
  4. מגישים עם ירקות מאודים או אורז יחד עם הרוטב שנותר.