המנגו כתום, מה שמעיד שהוא עשיר בבטא קרוטן ובקרוטנואידים שהם נוגדי חימצון חזקים. בנוסף הוא עשיר בברזל, ויטמין C וויטמין ‭.A‬ מחקרים הראו כי יתכן ויש לו גם השפעות במניעת סרטן (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).  

 

המרכיבים (3 מנות/ 335 קלוריות למנה)

 

  • נתח פילה סלמון במשקל 300 גרם, נקי מעור ומעצמות
  • 1 מנגו, בשל אך מוצק

 

למשרה

 

  • 3 כפות ‭45)‬ מ"ל) שמן זית
  • 6 כפות ‭90)‬ מ"ל) מיץ לימון טרי
  • קליפת לימון מגוררת לפי הטעם
  • ‭1/4‬ כפית מלח ים
  • פלפל אדום חריף טרי פרוס לטבעות חצויות, לפי הטעם
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס דק לטבעות ואז חצוי
  • 1 כפית כוסברה קצוצה, או פטרוזיליה

 

ההכנה

 

‭.1‬ מקפיאים את נתח הדג למשך 20 דקות. מוציאים ופורסים בסכין חדה לפרוסות דקות (בעובי 2 מ"מ).

2.  קולפים את המנגו, מסירים את הגלעין ופורסים את הפרי לפרוסות דקות לאורך. מסדרים על צלחת הגשה לסירוגין, פרוסות סלמון ופרוסות מנגו. מערבבים את כל מרכיבי המשרה בצנצנת בעלת מכסה מתברג ומנערים היטב לרוטב אחיד. יוצקים את המשרה על הסלמון והמנגו ומשהים 10 דקות. מגישים.

 

>> למאגר המתכונים הדיאטטיים והבריאים