בשעה טובה ומוצלחת הסתיים החופש הגדול! אפשר סוף-סוף לחזור לשגרה - או סתם, פשוט, לחזור לעבודה בלי לקחת אתכם את הילדים.

אבל דווקא בגלל זה, וגם משום שראש השנה בפתח, החלטתי, בהתרגשות חגיגית אחרי כמעט שנה שנעלמתי מפה – לחזור עם סרטון ומתכון שמיועדים (בעיקר) לילדים. הפעם הרעיון הוא יותר החוויה וההגשה ופחות המתכון עצמו: נלמד איך מכינים כתב חידה מעוגיות - עם הילדים. נשמע טוב? אתם לא מתארים לעצמכם עד כמה...

הרעיון הוא להכין עוגיות מכל סוג שאתם אוהבים. כאן יש מתכון לעוגיות חמאה פשוטות וטעימות, עם כמה אופציות לשדרוג למי שמעוניין – אבל אתם מוזמנים להשתמש בכל מתכון אחר. הרעיון פשוט: קורצים עוגיות בצורת אותיות לפי טקסטים שבוחרים מראש ("לסבתא הכי טובה", למשל), משמיטים חלק מהעוגיות, אורזים את אלה שנותרו ומצרפים פתק עם כתב החידה. מי שמקבל את המתנה (סבתא, למשל) צריך לפענח את האיחול שהכנתם לו.

אז רוצו להכין עם הילדים. מבטיחה לכם שתיהנו מכל רגע.

שיהיה חג שמח במיוחד ושנה מלאה בשורות טובות.

ניפגש בעוד חודש,

שלכם, נחמה שובתת.

 

עוד מתכונים לראש השנה בערוץ האוכל של Xnet:

תוספות מיוחדות וקלות להכנה שישדרגו את ארוחת החג

פשטידות פרווה יפהפיות בלי להתפשר על הטעם

תפוחי אדמה בתנור או במחבת: תוספות מושלמות לשולחן החג

עוגות פרווה שנמסות בפה: 5 מתכונים מנצחים 

קינוחים פרווה חגיגיים - יותר טעים מחלבי

 

מתכון בסיסי לעוגיות

 

מתכון של נעמה רן, מתוך מוסף "מותק של שף" של "לאשה".

 

מרכיבים

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות ‭

1/2‬ כוס (60 גרם) אבקת סוכר

‭1 1/4‬ כוסות (175 גרם) קמח ‭

1/4‬ כוס 35 גרם) קורנפלור ‭

1/4‬ כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה בינונית, טרופה

 

אופן ההכנה

1. שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים, למעט הביצה. מעבדים עם להב הפלדה לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה, תוך כדי פעולת המעבד, ומעבדים רק עד שנוצר בצק (חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).

2. מחלקים את הבצק לשני כדורים. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות לפחות (עד שעתיים).

3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

4. מקמחים קלות משטח עבודה. מעבירים אליו את אחד מכדורי הבצק, ומרדדים אותו לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים מהבצק אותיות ומעבירים לתבנית.

5. אוספים את שאריות הבצק לכדור, מרדדים שוב וקורצים שוב (לא מומלץ לחזור על הפעולה יותר מפעמיים – כאמור, עיבוד יתר פוגם בפריכות הבצק).

6. חוזרים על הפעולות עם כדור הבצק השני.

7. אופים 15-12 דקות, עד שהבצק יבש ותחתית העוגיות מזהיבה. מוציאים ומצננים על רשת.

 

איך שומרים?

כשבוע בכלי אטום בטמפרטורת החדר או עד שבועיים בכלי אטום במקרר. אפשר גם להקפיא בכלי אטום, עד חודשיים.

 

גיוונים

לעוגיות שקדים או לוז: מחליפים את הקורנפלור בשקדים טחונים או באגוזי לוז טחונים.

לעוגיות קקאו: מחליפים 2 כפות קמח ב-2 כפות קקאו.

לעוגיות קוקוס: מחליפים את הקורנפלור בשבבי קוקוס.

לעוגיות תפוז או לימון: מוסיפים קליפה מגוררת מ-1 תפוז או לימון.

 

טיפ

את שאריות הבצק מומלץ לאפות כפי שהן. מצננים, טוחנים לפירורים ושומרים בכלי אטום במקפיא. משתמשים כתחתית לעוגות במקום פירורי ביסקוויט או מפזרים על גלידה, לקבלת מעטה פריך.

 

אהבתם את המתכון? הצטרפו לחברים של נחמה שובתת בפייסבוק. ואם אתם רוצים מתכונים נוספים, היכנסו לבלוג שלה