דלעת צלויה בתבלינים מרוקאיים ופירות מיובשים

הדליקטס הזה מושפע מתבשיל הדלעת המרוקאי. כאן בתיבול של ראס אל-חנות ותרכיז רימונים.

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 700 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף ראס אל-חנות (תערובת תבלינים מרוקאית)
  • מעט שמן זית
  • 100 גרם תערובת של פירות מיובשים, אגוזים ושקדים
  • 1/4 כוס רכז רימונים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מתבלים את קוביות הדלעת במלח, פלפל ובראס אל-חנות ומזלפים שמן. צולים כ-15 דקות, עד לריכוך.
  3. במקביל מבשלים את הפירות מיובשים והאגוזים בתרכיז הרימונים, רק עד שהתערובת מתחילה לבעבע.
  4. יוצקים את הפירות עם התרכיז על הדלעת, מערבבים וצולים עוד 5 דקות.
  5. מגישים עם קוסקוס.

 

 

עוד מתכונים לראש השנה בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

תפוחי אדמה אפויים בתבלינים צהובים וקוקוס

 

חצאי כדורים צהבהבים ומנוקדים בפירורים זהובים. הטעם מוסר דרישת שלום מהודו, ותוספת עלי כוסברה קצוצים תתקבל בברכה.

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 1 ק”ג תפוחי אדמה זעירים
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף כורכום
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס קוקוס טחון
  • 1 לימון פרוס דק-דק עם הקליפה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה 10 דקות במים, או מרככים מעט במיקרוגל.
  3. קולים את זרעי הכמון והכוסברה במחבת יבשה וחמה, עד שהם מתחילים להתפצפץ. מצננים וכותשים בעלי ובמכתש או במטחנת תבלינים.
  4. חוצים את תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית. מתבלים במלח, פלפל, זרעי הכמון והכוסברה והכורכום. מזלפים שמן ומפזרים את השום, הקוקוס ופרוסות הלימון. מערבבים ומסדרים בתבנית בשכבה אחת.
  5. אופים חצי שעה, עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים.

 

 

פטריות ממולאות

 

מנה שעושה כבוד לפטריות, כי הן בהחלט הירק הכי ידידותי ושימושי לצמחוני המצוי. מגישים חם, אפשר עם יוגורט.

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 10 פטריות פורטובלו או שמפיניון ענקיות
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

 

למלית

  • 1 בצל קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 פרוסות לחם מפוררות
  • 1 כפית עלי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • אגוז מוסקט מגורר טרי
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מוציאים את הרגליים ל-6 פטריות. קוצצים את ה-4 הנותרות ושומרים להמשך.
  3. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומשחימים בו את הבצל. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, פירורי הלחם והטימין, מתבלים ומטגנים-מערבבים כ-2 דקות. מורידים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים. מצננים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. ממלאים ואופים: מברישים את 6 הפטריות השלמות מכל הצדדים בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. ממלאים אותן ומניחים בתבנית משומנת.
  5. אופים 20 דקות, עד שהפטריות משחימות יפה, ומגישים מיד. אם מכינים מראש, מסתפקים באפייה מקוצרת של 15 דקות ומשלימים לפני ההגשה.

 

הצעת הגשה: מרק יוגורט-סלק

  • מערבבים 3 גביעי יוגורט עם 2 סלקים מבושלים וחתוכים לקוביות. מתבלים במלח ובפלפל שחור טחון טרי ובכמה טיפות שמן זית. יוצקים את המרק לצלחות הגשה ומניחים עליו את הפטריות החמות.

 

 

שולבטה - פילאף בורגול

 

מוצאו של פילאף הבורגול שלפניכם הוא במטבח הלבנוני, ואנחנו מכירים אותו מהמטבח הדרוזי. הבורגול מתבשל ברוטב עגבניות מתובל בבהרט ובנענע מיובשת.

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 3 עגבניות קצוצות או 400 גרם עגבניות משומרות
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 2 כפיות בהרט ערבי
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף נענע מיובשת
  • 1 כוס בורגול עבה

 

להגשה

  • יוגורט
  • עלי נענע קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מרסקים את העגבניות עם התבלינים, השום והנענע המיובשת.
  2. מעבירים את התערובת לסיר ומוסיפים 3/4 כוס מים ואת הבורגול. מבשלים 15-10 דקות, עד שהבורגול רך והנוזלים נספגו בו. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  3. מגישים חם או חמים עם יוגורט ונענע.

 

  • מתוך הספר "המטבח הצמחוני של על השולחן" מאת אורלי אורלי פלאי-ברונשטיין וניר דודק, הוצאת "על השולחן"