חומרים לבצק:
1/2 ק”ג קמח
1/2שקית או קובייה שמרים טריים 'שמרית' (25 גרם)
1/2 שקית משפר אפייה 'שמרית'
2 ביצים גודל L
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כוס סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה
1/2 כוס חלב (125 סמ"ק)
הכנת הבצק:
1. מערבבים עם וו לישה את הקמח, השמרים הטריים (קובייה צריך לפורר), משפר האפייה, מלח וסוכר.
2. מוסיפים בהדרגה את הביצים והחמאה ואת החלב תוך לישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך הניתק מן הדפנות.
3. מניחים לשעה לתפיחה עד להכפלת הנפח, מכוסה בניילון נצמד.
- טיפ: אפשר להוסיף לבצק כפית גרירת לימון.
חומרים לקרם דבש:
1 כוס חלב (250 סמ"ק)
2 כפות דבש
2 חלמונים
כף שטוחה קורנפלור
1/2 כפית גרידת לימון
כף שוקו צ'יפס לפיזור על הקרם
הכנת קרם דבש:
מרתיחים את החלב עם הדבש ומסירים מהאש. מערבבים את החלמונים, הסוכר, גרידת הלימון והקורנפלור. מוסיפים תוך כדי ערבוב את החלב מחזירים לאש לדקה בישול. מקררים חצי שעה.
להכנת שטרוייזל (לפיזור על העוגה):
25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות קינמון
3 כפות קמח
לערבב עד לקבלת פירורים.
- טיפ: שוקו צ'יפס מוזהבים - ממלאים צנצנת זכוכית קטנה באבקת זהב למאכל שניתן לקנות בחנויות מתמחות. מכניסים לצנצנת 3 כפות מהשוקו צ'יפס ומנערים לקבלת שוקו צ׳יפס מוזהבים.
הכנת השבלולים:
1. מכינים את קרם הדבש והשטרוייזל.
2. מרדדים את הבצק לעלה בגודל 30X30 ס”מ ומניחים על נייר אפייה.
3. מורחים את הקרם דבש ומפזרים את השוקו צ’יפס.
4. מגלגלים לגליל ופורסים ל- 12 פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ. מקפלים את הקצה של כל פרוסה כלפי מטה מניחים על עלה הבצק.
5. מורחים מעל ביצה טרופה ומפזרים את השטרוייזל.
6. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
בבקה עם קרם קינמון ותפוחים מוקפצים בזיגוג טופי דבש
חומרים והכנת הבצק: כמו במתכון שבלולי שמרים במילוי קרם דבש.
חומרים לקרם קינמון:
200 סמ"ק חלב
40 גרם סוכר
1/4 מקל קינמון
2 חלמונים
כף שטוחה קורנפלור
הכנת קרם קינמון:
מרתיחים את החלב עם מקל הקינמון ומסירים מהאש. בכלי נפרד מערבבים את החלמונים, הסוכר והקורנפלור. מוסיפים תוך כדי ערבוב את החלב מחזירים לאש לדקה בישול. מקררים חצי שעה.
חומרים לתפוחים מוקפצים:
1 תפוח גרני סמיט
כף שטוחה חמאה
כף שטוחה סוכר חום
קורט אבקת קינמון
הכנת תפוחים מוקפצים:
מקלפים את התפוח וחותכים לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ. מקפיצים במחבת עם סוכר וחמאה עד לקבל צבע קרמלי. מקררים.
חומרים לזיגוג:
2 כפות סוכר
כף שטוחה דבש
4 כפות שמנת מתוקה
כף חמאה
כף שקדים מולבנים פרוסים
הכנת הזיגוג:
ממיסים את הסוכר והדבש במחבת על אש קטנה עד לקבלת קרמל. מחממים את השמנת כ-15 שניות במיקרו. מוסיפים לקרמל תוך כדי בחישה, מוסיפים את החמאה והשקדים עד לקבלת עיסה אחידה.
הכנת העוגה:
1. מכינים את הקרם והתפוחים המוקפצים ומקררים.
2. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לרבוע של 30x30 ס”מ.
3. מורחים על כל חלק מחצית מהקרם ומחצית מהתפוחים. מגלגלים כל חלק לגליל וסוגרים לצורת טבעת. מניחים בתבנית בבקה משומנת בחמאה בטמפרטורת החדר.
4. מתפיחים מכוסה כשעה ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
5. מכינים את הזיגוג.
6. כשהעוגה קצת מתקררת שולפים מהתבנית. אם הזיגוג התקשה, ממיסים כחצי דקה במיקרו ומורחים על העוגה.