עינת מזור
צילומים: ליאור רוטשטיין

רוב חבריי מכירים אותי  כ"מלקטת", כיוון שאהבתי לליקוט (FORAGE) מיני מזונות היא תכונה שמלווה אותי עוד מהיותי נערה. אני מוצאת את עצמי  בחיפוש מתמיד אחר חומר גלם חדש למטבח שלי, תבלין אקזוטי או מזונות שכמעט קוראים את שמי, בשבילם אסע רחוק. כך הייתי וכך גם כנראה אשאר.
 
רק 20 דקות נסיעה מתל אביב ממוקם שוק רמלה, אנשי העיר גאים בו כיוון שהוא מייצג נכונה את הלך הרוח שלהם. הם מסבירי פנים ונדיבים, וכך גם התחושה למי שמתהלך שם. שוק רמלה מציע כל כך הרבה הזדמנויות מופלאות של ליקוט, טעימות וחוויית אוכל ייחודית שמאפשרת הצטיידות במוצרי גלם איכותיים למטבח שלנו. טריות הפירות והירקות בלאדי ואותנטיות המקום נראים בכל מקום: דוכן הגבינות המפורסם של "מקור הגבינה", המוכר גבינות מיוחדות כמו פטה עזים, ברינזה כבשים וצמה של מוצרלה גרוזינית; הדגים הטריים והכבושים של "דגי אפריים" משובחים ביותר; שוכנת לה בצנעה "פפריקה", החנות ההודית המיתולוגית שממנה מביא השף חיים כהן את כל תבליניו לתוכניות הבישול. העושר בסוגי העדשים, מיני צ'אטני מיוחדים ובחומרי הגלם מעורר השתאות והשראה קולינרית (ליקטתי  שם חטיפים מקמח חומוס וסוגי ירקות שחביבים על יוצאי הודו). מי שמעוניין בבשר איכותי וטרי יכול למצוא בשוק את אטליז דהן הידוע בנקניקיות ובטחול הממולא שהם מכינים לבד בעסק המשפחתי הוותיק שלהם.
 
אבל יש חוויות שקשה להעביר במילים. אנסה לעשות זאת במקבץ תמונות מתוך סיור הליקוט הטעים שלי  בשוק רמלה. התמזל מזלי שאת סיור האוכל הזה הוביל ביד רמה ונדיבה השף שאול בן אדרת (הבעלים והשף של המסעדות התרנגול הכחול, קימל הצרפתית בתל אביב וקימל בגלבוע), בעל לב רחב ונדיבות קולינרית מקסימה. הצבעוניות והססגוניות של השוק ומוצריו הטריים מבצבצת בכל פינה, אני לבטח אחזור.
 

שוק רמלה העתיק בן 150 שנה עבר שדרוג עדכני. השוק צבעוני, מוצל ומאוורר בגלל עבודות הקירוי והחידוש שלו. הכל טרי ונראה מצוין.

רטבים הודיים מ"פפריקה", החנות ההודית המיתולוגית. בחרתי בה מגוון רטבים הודיים לתבשילים שלי, וטעמתי פיתות הודיות מטוגנות עם תערובות תבלינים ורטבים לניגוב.

כמו חיילים עם כומתות אדומות שעומדים למסדר של יום חדש, כך גם עגבניות הבלאדי - היישר מהשדה עם כל טוב הטעם, רק מחכות לקונה הבא.

מבחר גבינות מ"מקור הגבינה", הדוכן המשפחתי של שלומי מוצרי בקצה השוק, שפועל בשוק מ־1998. הוא מוכר גבינות מיוחדות כמו פטה עזים, ברינזה כבשים וצמה גרוזינית - מוצרלה טעימה; הגבינות מגיעות ממחלבות של בני המשפחה.

עסיסיות וצבעוניות מתפרצת של פירות העונה, מטעמים מתוקים מהטבע של ירקניית האחים מוטי, שלמה ושאול סולטנה־כהן. טעמתי פאפיה, אננס טרי, פירות עץ הדומים ועוד, עם סילאן ורוקפור, חגיגה אמיתית.

 

אקזוטיקה הודית לתיבול קארי ונזידי בשר וירקות שונים, מתוך החנות "פפריקה" המיתולוגית שבפאתי השוק.

לחם טרי ומאפי בורקס ממאפיית בורקס ולימונדה. הלחם נאפה עם אניס המעניק את הגוון המתקתק למאפים וללחמים.

 

מגוון בשרים מאטליז דהן, עסק משפחתי של אב ובניו, אבי ומישל. הם מתמחים בטחול ממולא ונקניקיות שהם מכינים לבד במפעל הביתי הצמוד, הלבבות הטריים שלהם היו מדהימים. אני טעמתי את הפרגיות שלהם עם תיבול של תערובת טנדורי לימונית.
 
עינת מזור היא שפית המתמחה באפייה ובישול ללא גלוטן.