בשבוע שעבר, ההמתנה ליום שישי התחלפה אצלי בציפייה מורטת עצבים ליום שלישי - היום שבו קבעתי לכלבה הפחוסה שלי תור לווטרינר כדי להוריד את התפרים שקישטו לה את הבטן. לא אלאה אתכם בפרטי פרטים, רק אספר שכל שעה שעברה הוסיפה לי עוד עצם לגרון. ועזבו זה, המפונקת הקטנה לא הסכימה לשים על עצמה את פעמון הפלסטיק ולכן מצאתי את עצמי מתפקדת כבייביסיטר צמודה.

איך כל זה קשור לעוגיות שלמעלה? הו.

אחרי כמה ימים ארוכים של רביצה בבית, לצד המיטה הוורודה שלה, הבנתי שאם לא אזיז את עצמי ואעשה משהו מועיל, אני עוד עלולה להפוך לפסל סביבתי. הדבר היחיד שידעתי זה שאני רוצה להכין משהו מתוק - ועדיף שיהיה מהיר, מנחם ולא כבד מדי. בכל זאת באוגוסט עסקינן.

העוגיות האלה ענו בדיוק על הצרכים הבררניים שלי: הן מהירות וקלות להכנה, מנחמות (במיוחד לצד תה) ונשמרות ימים ארוכים בצנצנת שקופה עם מראה של בית קטן בערבה. והכי חשוב – הן טעימות בטירוף. ככה זה כשמשלבים זוג כל כך מושלם כמו מייפל ופקאנים.

במקור, המתכון הזה שייך לאחת והיחידה – מרתה סטיוארט, אך עבר אי אלו שינויים בדרך.

 

הערות, הארות ושאר חיות בית

שימו לב – מדובר בפקאנים רגילים ולא מסוכרים.

אם אתם לא רוצים להכין את כל הכמות, העבירו חצי מגליל הבצק למקפיא כשהוא עטוף היטב. ברגע שתרצו לאפות את העוגיות כל מה שתצטרכו לעשות זה לחתוך את הגליל ולאפות.

אם אתם לא אוהבים פקאנים אפשר להחליף אותם באגוזי מלך או באגוזי לוז.

במקום ליצור גליל אפשר לרדד את הבצק (לאחר הקירור) ולקרוץ ממנו עוגיות עם תחתית של כוס או חותכן עגול.

 

מרכיבים (כ-30 עוגיות)

3/4 2 כוסות (385 גרם) קמח לבן

1/2 כוס (70 גרם) פקאנים (לבצק העוגיות)

1/4 כוס (35 גרם) פקאנים חצויים (לקישוט העוגיות)

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1/4 כוס סירופ מייפל

1 חלמון

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אפשרות: מעט סוכר או קינמון לפיזור מעל

 

אופן ההכנה

1. טוחנים במעבד מזון או קוצצים בסכין 1/2 כוס פקאנים (הקפידו לא לטחון אותם עד לכדי אבקה). מעבירים לקערה ומוסיפים לקערה קמח. שומרים בצד.

 

   (צילום: רחלי קרוט)
(צילום: רחלי קרוט)

 

2. שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומערבלים עם וו גיטרה כ-2 דקות, עד שנוצרת תערובת בהירה ותפוחה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני).

3. מוסיפים את המייפל, החלמון והווניל ומערבלים עד שהתערובת אחידה.

4. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח והפקאנים הטחונים, ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת מתגבשת (חשוב לערבל כמה שפחות, כדי לשמור על פריכות העוגיות).

5. פורשים על משטח העבודה יריעה של ניילון נצמד. מניחים את הבצק לאורך היריעה, ובעזרת הניילון מגלגלים אותו לגליל בקוטר 5 ס"מ. עוטפים היטב ומעבירים למקרר לשעתיים או יותר. אם רוצים להקפיא, זה הזמן.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

7. חותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים בתבנית.

 

   (צילום: רחלי קרוט)
(צילום: רחלי קרוט)

 

8. מפזרים מעל כל עוגייה מעט סוכר או קינמון (לא חובה) ומניחים עליה חצי פקאן (דוחפים אותו מעט עם האצבע).

9. אופים במשך כ-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מעבירים לרשת כדי שיצטננו לפני שאוכלים.

10. שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.

 

רחלי קרוט עורכת את האתר פודפייג', שמאגד את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת