אימא שלי מכינה סלט חצילים ממש טעים: החצילים יוצאים רכים וכיפיים, וכל העניין נעשה ללא טיגון. קולים את פרוסות החציל בתנור, חותכים אותן לקוביות, מערבבים מיד עם הרוטב ומכסים - ומשהו שם עם החום וההשריה ברוטב הופך אותם לרכים ונהדרים.

 

אימא מכינה את החצילים עם שום ופטרוזיליה, את שלי אני מכינה עם סויה ולימון. אתם יכולים להכין את שתי האופציות ולראות איזו מהן אתם אוהבים יותר.

 

עלות: כ-6 שקלים

 

מרכיבים

כ-4 מנות תוספת - או יותר מנות, אם מגישים את הסלט למרכז השולחן

 

  • 1 חציל גדול

 

לגרסת השום והפטרוזיליה

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי או חומץ בן יין
  • 1 שן שום מעוכה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

 

לגרסת הסויה והלימון

  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות סויה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 שן שום מעוכה
  • 1/2 פלפל חריף קצוץ (או לפי הטעם)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני- גבוה (בערך 200-180 מעלות - הטמפרטורה המדויקת לא ממש משנה, תעשו לפי מה שנמצא במילא בתנור באותו זמן).
  2. פורסים את החציל לעיגולים בעובי 2-1 ס"מ. מסדרים בתבנית בשכבה אחת. מרססים במעט תרסיס שמן, או מטפטפים עליהם מעט שמן ומפזרים אותו קצת עם האצבעות.
  3. קולים את החצילים עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים.הופכים את הפרוסות וקולים עוד כמה דקות, עד שגם הצד השני משחים.
  4. מוציאים את החצילים מהתנור ונותנים להם להתקרר רק עד שאפשר לחתוך אותם בלי לחטוף כוויה.
  5. עורמים בכל פעם כמה פרוסות חציל זו על זו וחותכים אותן לקוביות.
  6. מעבירים את הקוביות לקערה עם מכסה ומוסיפים את מרכיבי הרוטב - רוטב שום ופטרוזיליה או רוטב סויה ולימון. מכסים ומשהים במשך שעה לפחות, כדי שהחציל יתרכך ויספוג את טעמי הרוטב.
  7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.