המתכון באדיבות רועי הלוי, שף מסעדת MEAT בחיפה.
מרכיבים
לסלט
- 1 בטטה צלויה
- מעט שמן זית
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- 1 כוס מים
- 1 גזר קלוף
- 1/4 כרוב סגול
- 4 צנוניות
- חופן גרעיני דלעת
לרוטב הוויניגרט
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף חרדל דיז'ון
- ענף מרווה
- 2 כפות חומץ
- 1/2 לימון סחוט
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. חותכים את הבטטה לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית וצולים אותן 20-15 דקות, עד שהן מתרככות (הקפידו שהן לא יהיו רכות מדי, כדי שלא יתפרקו אחר כך בסלט). מצננים.
- בזמן שהבטטה נצלית מכינים את העדשים: שמים אותן יחד עם כוס מים בסיר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהן מתרככות (גם כאן מקפידים שלא יתרככו יותר מדי). מסננים מהמים ומצננים.
- חותכים את הבטטה, הגזר, הכרוב הסגול והצנונית לחתיכות מוארכות ("גפרורים").
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב, עד שמתקבל רוטב אחיד.
- מניחים בקערה את הירקות החתוכים והעדשים. מוסיפים את הרוטב ומפזרים מעל גרעיני דלעת.