המתכון באדיבות רועי הלוי, שף מסעדת MEAT בחיפה.

 

מרכיבים

 

לסלט

  • 1 בטטה צלויה
  • מעט שמן זית
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1 כוס מים
  • 1 גזר קלוף
  • 1/4 כרוב סגול
  • 4 צנוניות
  • חופן גרעיני דלעת

 

לרוטב הוויניגרט

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • ענף מרווה
  • 2 כפות חומץ
  • 1/2 לימון סחוט
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. חותכים את הבטטה לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית וצולים אותן 20-15 דקות, עד שהן מתרככות (הקפידו שהן לא יהיו רכות מדי, כדי שלא יתפרקו אחר כך בסלט). מצננים.
  2. בזמן שהבטטה נצלית מכינים את העדשים: שמים אותן יחד עם כוס מים בסיר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהן מתרככות (גם כאן מקפידים שלא יתרככו יותר מדי). מסננים מהמים ומצננים.
  3. חותכים את הבטטה, הגזר, הכרוב הסגול והצנונית לחתיכות מוארכות ("גפרורים").
  4. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב, עד שמתקבל רוטב אחיד.
  5. מניחים בקערה את הירקות החתוכים והעדשים. מוסיפים את הרוטב ומפזרים מעל גרעיני דלעת.