מרכיבים
- 1/2 כוס (כ-50 גרם) צנוברים
- עלים מ-1 צרור בזיליקום
- 1/2 כוס (כ-50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- 2 שיני שום
- מעט מלח
- כ-1/2 כוס שמן זית (אפשר פחות או יותר, לפי הטעם)
אופן ההכנה
- אם רוצים, מחממים מחבת יבשה על אש בינונית וקולים בה קצרות את הצנוברים תוך בחישה מדי פעם עד שהם מזהיבים מעט (משגיחים עליהם כל הזמן, כדי שלא יישרפו).
- שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט שמן הזית, ומעבדים עד לקבלת ממרח. ממשיכים לעבד ומזלפים את השמן לתוך הממרח.
- מעבירים לכלי סגור ושומרים במקרר.