רוצים לראות מקרוב איך מכינים את המתכונים שאהבתם בתוכניות הבישול? בימי שישי הקרובים יתארחו בקניוני מליסרון ברחבי הארץ השפים המובילים של ערוץ האוכל בטלוויזיה: פותנה, מיקי שמו, אביב משה, שאול בן אדרת ואבי ביטון. השפים יקיימו סדנאות פתוחות לקהל הרחב, שבהן ידגימו הכנת מתכונים מיוחדים במגוון טעמים וסגנונות. בנוסף להדגמות יכללו האירועים גם דוכני אוכל מעוצבים עם מגוון טעמים מרחבי העולם.

 

אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.

 

ביום שישי הקרוב (9.8) הקונדיטורים הנס וגלית ברטלה יתארחו בגרנד קניון, באר שבע

 

>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא

 

כוסות יוגורט עם פירות יער

6 כוסות

 

 

לג'לי תפוז

  • 250 גרם מיץ תפוזים
  • 50 גרם סוכר
  • 1 גרידת תפוז
  • 10 גרם א.ז'לטין
  • 60 גרם מים

 

1. משרים ז'לטין עם מים קרים

2. מחממים מיץ תפוזים , גרידת תפוז וסוכר

3. ממיסים ז'לטין מוסיפים ויוצקים על צלחת שטוחה ומקררים

 

למוס יוגורט

  • 4 גביעי יוגורט משק צוריאל
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 41 תפוז מגורד
  • 41 לימון מגורד
  • 100 גרם סוכר
  • 10 גרם א.ז'לטין
  • 60 גרם מים קרים
  • 1 מקל וניל
  • 100 גרם שמנת מוקצפת חלש

 

הוראות הכנה

1. משרים א.ז'לטין במים קרים במשך 20 דקות .

2. מערבבים יוגורט מיצים , גרידות , גרגרי וניל וסוכר .

3. ממיסים ז'לטין מושרה במיקרו במשך 20 שניות , מוסיפים ליוגורט מקפלים פנימה את הקצפת .

 

לקראמבלס שקדים

  • 80 גרם חמאה
  • 60 גרם סוכר חום
  • 100 גרם קמח מלא
  • 30 גרם שקדים טבעיים קלויים גרוסים

 

  1. במיקסר מערבבים את כל החומרים יחד לפירורים , מקררים 30 דקות
  2. מסר בוש: המיקסר הזה נוח לשימוש עם לחצן ההרמה הקלה של זרוע הערבול ביד אחת (יש להראות לפני שמכניסים את החומרים שלוחצים על על הלחצן והזרוע מתרוממת לבד בלחיצת כפתור קלה)
  3. אופים בתבנית עם ציפוי נונ סטיק וידיות סיליקון נגד חום לאחיזה ביציאה מהתנור
  4. במשך 10 דקות בתנור מחומם מראש ל170מעלות . מצננים

 

לפירות

  • 300 גרם פירות יער טריים או קפואים
  • 2 כפות אבקת סוכר

 

הוראות הרכבה

  1.  משרים פירות ואבקת סוכר
  2. יוצקים בתחתית הכוס את הנוזל של הפרי ומכסים עם חצי מהכמות של המוס יוגורט
  3. מפזרים את הפירות המושרים בדופן הכוס , חותכים את ג'לי תפוז לקוביות ומפזרים גם כן
  4. מכסים עם המוס יוגורט הנוטר ומצננים . מקשטים עם קראמבלס שקדים וא.סוכר