אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.
ביום שישי הקרוב (9.8) הקונדיטורים הנס וגלית ברטלה יתארחו בגרנד קניון, באר שבע
>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא
כוסות יוגורט עם פירות יער
6 כוסות
לג'לי תפוז
- 250 גרם מיץ תפוזים
- 50 גרם סוכר
- 1 גרידת תפוז
- 10 גרם א.ז'לטין
- 60 גרם מים
1. משרים ז'לטין עם מים קרים
2. מחממים מיץ תפוזים , גרידת תפוז וסוכר
3. ממיסים ז'לטין מוסיפים ויוצקים על צלחת שטוחה ומקררים
למוס יוגורט
- 4 גביעי יוגורט משק צוריאל
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף מיץ תפוזים
- 41 תפוז מגורד
- 41 לימון מגורד
- 100 גרם סוכר
- 10 גרם א.ז'לטין
- 60 גרם מים קרים
- 1 מקל וניל
- 100 גרם שמנת מוקצפת חלש
הוראות הכנה
1. משרים א.ז'לטין במים קרים במשך 20 דקות .
2. מערבבים יוגורט מיצים , גרידות , גרגרי וניל וסוכר .
3. ממיסים ז'לטין מושרה במיקרו במשך 20 שניות , מוסיפים ליוגורט מקפלים פנימה את הקצפת .
לקראמבלס שקדים
- 80 גרם חמאה
- 60 גרם סוכר חום
- 100 גרם קמח מלא
- 30 גרם שקדים טבעיים קלויים גרוסים
- במיקסר מערבבים את כל החומרים יחד לפירורים , מקררים 30 דקות
- מסר בוש: המיקסר הזה נוח לשימוש עם לחצן ההרמה הקלה של זרוע הערבול ביד אחת (יש להראות לפני שמכניסים את החומרים שלוחצים על על הלחצן והזרוע מתרוממת לבד בלחיצת כפתור קלה)
- אופים בתבנית עם ציפוי נונ סטיק וידיות סיליקון נגד חום לאחיזה ביציאה מהתנור
- במשך 10 דקות בתנור מחומם מראש ל170מעלות . מצננים
לפירות
- 300 גרם פירות יער טריים או קפואים
- 2 כפות אבקת סוכר
הוראות הרכבה
- משרים פירות ואבקת סוכר
- יוצקים בתחתית הכוס את הנוזל של הפרי ומכסים עם חצי מהכמות של המוס יוגורט
- מפזרים את הפירות המושרים בדופן הכוס , חותכים את ג'לי תפוז לקוביות ומפזרים גם כן
- מכסים עם המוס יוגורט הנוטר ומצננים . מקשטים עם קראמבלס שקדים וא.סוכר