קיץ וחם. הכי טוב להיות מתחת למים ולא לעשות כלום. ואם כבר לעשות משהו - אז לגלוש. יש כאלו שאוהבים גלישת גלים, אני יותר בעניין של גלישה ברשת. השבוע תפסתי גל טוב במיוחד של פריטים ממוחדשים מסקייטבורדים.

סקייטבורדים החלו כאלטרנטיבה אורבנית לגולשי גלים, בימים שבהם הים שקט מדי. הדק (Deck, משטח הסקייטבורד) המעוצב והצבעוני, שעשוי כולו בעבודת יד ובהרבה אהבה, סיפק את יצר האקסטרים למכורי הגלישה, גם ביבשה. האגדה על קבוצת Zephyr מספרת, שבשנה שבה חלה הפריצה הגדולה של הספורט הזה (אביב 1975, דל-מאר, קליפורניה), הם נהגו להתאמן בבריכות ריקות (מזל שבאותה שנה הייתה בצורת). הקבוצה הורכבה מכמה נערים פורצי דרך, בעלי אומץ ואישיות כובשת. התחביב הפך מאז למקצוע, והיום יש גולשים מקצועיים שגם מתוגמלים על כשרונם.

אבל גם סקייטר מתחיל יודע שכל דק סופו להישבר, ואז נשאלת השאלה מה עושים איתו. פיסת עץ מייפל עם גרפיקה מושקעת, בדרך כלל, והיסטוריית שריטות מפוארת של מי שגלש עליה. התוצאה הסופית של פריטים שמוחדשו מסקייטבורדים מגלמת ערך רגשי גבוה במיוחד - יתרון גדול בעיני חובבי עיצוב מהזן הזה. אלה הפריטים שמצאתי ברשת ואהבתי במיוחד:

deckstool

Deckstool הם ספסלים קטנים ושרפרפים שנעשו בארצות הברית בידי סקייטרים או בעלי מלאכה שונים. העיצוב שלהם מקבל השראה מהסקייטבורדים עצמם: הוא משמר את הגרפיקה והשריטות שלהם, ועושה שימוש באופן השבירה של הסקייטבורד. אלה שנשברים בחלק האחורי יכולים לשמש כרגליים, ואלה שנשברים באמצע משמשים למושב. הפריטים הללו נוצרו כחלק מתוכנית מיחזור לטובת קהילת הסקייטרים, שכוללת איסוף משטחים שבורים מחנויות ופארקים בארצות הברית ובקנדה. מכירת הרהיטים הממוחדשים מכניסה כסף שעוזר לקיום החנויות ולהפקות אירועי סקייט-פארק נוספים.

www.belcourtdesign.com Photograph: Etienne Boisvert

Janie Belcourt היא מעצבת רהיטים שהחלה לאסוף משטחי סקייטבורד ישנים בזמן לימודי האמנות. לבסוף החליטה להשתמש בהם כחומר גלם, ולחבר בין אמנות לשימושיות.

Skateguitar הוא שם המותג של Ezequiel Galasso, בונה גיטרות, ו-Gianfranco De Gennaro, סקייטר מקצועי ונגן גיטרות. כל גיטרה - גוף וצוואר - בנויה משני סקייטבורדים ישנים או משומשים מעץ מייפל קנדי. הערך האסתטי של משטחי הסקייטבורד בא לידי ביטוי בגרפיקה שלהם. לשאלת המוזיקאים: הגיטרה הממוחדשת הזו נשמעת לא פחות טוב מגיטרה רגילה.  בדף הפייסבוק שלהם כתוב שלמרות הביקוש הרב, הם רוצים לשמור על האותנטיות של מלאכת היד, ולכן יכולים לספק בכל פעם כמות מוגבלת של גיטרות. כל מי שרוצה מוזמן לשלוח להם מייל "אני רוצה את גיטרת הסקייט שלי", שמבטיח את כניסתו לרשימת המתנה איכותית. 

Shwood הם משקפי שמש שעוצבו בשיתוף פעולה בין סטודיו shwood, הבעלים של huf והסקייטר המקצועי Keith Hufnagel, שקרע את רחובות לוס אנג'לס לטובת סרטון התדמית של הפרויקט. המשקפיים עשויים משכבות של דקים שבורים, שהודבקו בטכנולוגיה של ואקום, במקום הטכניקה הישנה של מלחציים. הסטודיו עוסק בפרויקטים ניסיוניים שתרים אחרי אסטתיקה שמשלבת בין טבע לטכנולוגיה חדשה.

אל תפספסו את הסרטון:

Experiment No. 1 - Skateboard Shades from Shwood Eyewear on Vimeo.

MapleXO

Maplexo הוא שם המותג של Lindsay JO holmes, שהיא קודם כל - כך היא מעידה על עצמה - סקייטרית וחברה בקהילת הסקייטרים. מיחזור המשטחים הוא הדרך שלה להודות לקהילה שלה, יחד עם הפחתת טביעת האצבע שמותירים הדקים בסביבה. עם האמנות שעליהם, הם ראויים לקצת יותר מלגמור במזבלה. בהתחלה היא תיכננה להפוך את הדק למנורה (בתמונה הראשונה), אך בינתיים הסתובה עם כמה חתיכות על האוזניים, החברות התלהבו, ומחברה אחת ועוד אחת היא הפכה לאמפריית תכישטי סקייטבורד - צמידים, טבעות ואפילו כיסוי לטלפון.

Grove + MapleXO iPhone SkateBack from Grove on Vimeo.

 

re-maker/dekt out ‪Name Pam Farren Owner/Artisan

הצמידים של Remaker  נעשו בידי Pam Farren, בעלת סדנה ליצירת פריטים עם קשר לטבע תוך שימוש חוזר בחומרים. פאם שואפת לעצב חפצים לבישים ועדכניים, ולדבריה, לכל חלק קטן שמרכיב את הפריטים יש סיפור משלו, אבל יחד הם מספרים סיפור חדש.

SkateBetty

הטבעות של Skatebetty הוכנו בידי Sheena, קנדית שנחשפה לתרבות הסקייטבורד דרך אביה כשהיתה בת 13. מאז היא Skatebetty. לכל אחד מהפריטים יש אישיות אחרת. כל טבעת חושפת את העיצוב המקורי של הדק עם השריטות שהותיר בהם הסקייטר שהיה בעליהם.

The Slab wood watch

שעוני slab של Slim timber נעשו בידי  צמד אנונימי וצנוע מבויסי, אוהיו. על אף שהם אינם מזדהים בשמותיהם, הם מצליחים לייצר תחושה אינטימית באתר שלהם. כנראה שאלה השעונים הראשונים שנעשו באמצעות מיחדוש משטחי סקייטבורד שהודבקו בלחץ. פני השעון פשוטים, הסימנים בולטים, המחוגים זוהרים בחושך והעץ מצופה חומר שהופך את השעון לעמיד במים. הפרויקט הושק בקיקסטארט בהצלחה מרובה, וכעת עובדים על הייצור. מוזמנים לעקוב אחריהם בפייסבוק ולהיות קשובים להודעה הרשמית על השקת השעון.

Skate study house הוא מותג שמתמחה ביצירת רהיטים פופולריים לסקייטרים חובבים - כאן בתמונות שולחן, ספסל וכיסא. רעיון הניידות של הרהיטים מתאים לתנועה ולהתמודדות עם מכשולים, שני מאפיינים של הסקייטרים.

Work by Timothy Copeman of Copeman's Corner, Photography by Christy M. Taylor

CopemansCorner הם פטישים וכלי עבודה שהכין Hardwood Timmy, בעל מלאכה שמתמחה במיחזור ומיחדוש. כל כלי עבודה זוכה למראה שהוא "one of a kind" וסגנון אישי. טימי מציין שהפריטים ניצלו מהמטמנה, עשויים מעץ ממוחזר איכותי שנלקח ממשטחי סקייטבורד ומטקות של טניס, ולכן צפויים להם חיי נצח בתפקידם החדש.

בעלי המותג Proof הם שלושה אחים מאיידהו, נצר לסב שהיה בעל מנסרה לפני 60 שנה. הם מעידים על עצמם כי דם הנסורת זורם בעורקיהם. כל דגמיהם עשויים בעבודת יד מחומרים בני קיימא. בנוסף, בכל פרויקט הם משתפים קהילה מסוימת ותורמים לה את מסגרות המשקפיים שלהם. צפו בסיפור המשפחתי:

תזכורת לעצמי בפעם הבאה שאני הולכת עם צמיד סקייטבורד: להיות סקייטר טוב זה לא רק עניין של מיומנות, אלא בעיקר עניין של אישיות!