קרפצ'יו סלק וסלט תפוחי עץ בתוספת אגוזי לוז

4 מנות

 

מרכיבים

1 סלק אדום בינוני

לסלט

2 תפוחי עץ גרנד

2 גבעולי סלרי אמריקאי

1/4 כוס אגוזי לוז

לרוטב

5 כפות חומץ תפוחים

2 כפיות סילאן

3 כפות שמן חמניות

מעט מלח ופלפל גרוס טחון טרי

2 כפות צ'ילי מתוק מסונן מגרעינים

4 כפות שמן אגוזי לוז

 

אופן הכנה

1. קולים את האגוזים במחבת.

2. קולפים את הסלק וחותכים אותו לפרוסות דקיקות.

3. קולפים את תפוחי העץ וחותכים אותם לרצועות דקות.

4. קוצצים דק את גבעולי הסלרי, עם החלק הירוק.

5. מערבבים את חומרי הסלט יחדיו בקערה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.

6. מסדרים את פרוסות הסלק הדקות על צלחת הגשה, מורחים את הרוטב שנשאר מהסלט על הסלק.

7. מניחים במרכז מעל הסלק את סלט התפוחים ומגישים.

 

סביצ'ה דניס בקציפת גספצ'ו פיקנטית 

4 מנות

 

מרכיבים

לסביצ'ה

2 פילה דניס ללא עור ואדרות חתוכים לרצועות

1/2 בצל סגול

1 עגבנייה אדומה ובשלה, קלופה וחתוכה לרצועות

20 עלי כוסברה ללא גבעולים

4 כפות יוזו

8 כפות שמן זית

1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות

1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

 

מצרכים למרק ג'ספצ'יו 

2 כפות רסק עגבניות

4 כפות חומץ

6 כפות מים

1/2 שן שום קצוצה

1/2 כפית סוכר

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל

1 כף בצל קצוץ

 

אופן ההכנה

1. לסביצ'ה: מעבירים את כל המצרכים לקערת ערבוב ומתבלים ברגע אחרון עם מיץ לימון, מלח, ושמן זית.

2. לגספצ'יו: את כל המצרכים מעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת נוזל חלק. מסננים במסננת דקה.

3. ליצירת קציפה: את הנוזל האדמדם ומעבירים לסיפון. את הסיפון ממלאים ב-2 בלוני גז, מנערים היטב ומזלפים במרכז צלחת עמוקה. לא חייבים להגיש את מרק הג'ספצ'ין כקציפה, ניתן כמרק בכוס שוט אם רוצים.

4. באמצע קציפת הג'ספצ'יו מניחים סביצ'ה מתובל. אפשר להגיש עם טוסטונים קלויים בתנור.

 

שיפודי פרגיות ומג'דרה

4 מנות

 

מצרכים

לשיפודים

  • 4 פרגיות (כרעיים מפורקים ללא עצם) חתוכות לקוביות של 2 ס"מ
  • 12 שיפודים
  • פלפל ובצל חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • סומק
למג'דרה

  • 8 כפות עדשים חומות מבושלות במים עד לריכוך
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • ½ שן שום קלופה וקצוצה
  • 1 כוס אורז יסמין
  • 8 כפות שמן זית
  • 1 כוס ציר ירקות או מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית כמון

 

אופן ההכנה

1. לשיפודים: משפדים את הפרגיות והירקות ומתבלים במלח, פלפל, סומק ומורחים במעט שמן זית.

2. אפשר לצלות את השיפודים על מנגל עם גחלים או לצרוב במחבת פסים על להבה בינונית עד שיזהיבו.

3. למג'דרה: מרתיחים מים בסיר.

4. מחממים סיר נוסף בעל תחתית עבה, ומוסיפים שמן. אל השמן מוסיפים אורז יסמין ומטגנים כ-2 דקות. כשהאורז חם מתבלים במלח ופלפל ואז מוסיפים מים חמים, מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים להבה למשך עוד 10 דקות. מסירים מהאש כשהסיר עדיין מכוסה ומחכים עוד 5 עד 10 דקות.

5. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל והשום עד להזהבה נאה מוסיפים את האורז ובוחשים מעט, מוסיפים מלח , פלפל שחור גרוס , ומעט כמון ואת העדשים שבישלנו מראש.