המתכונים באדיבות פיראוס.

 

טחינה עם יוגורט

 

הכירו את היוגורטחינה - שילוב מנצח של יוגורט וטחינה, שמתאים לתיבול של כמעט כל מנה.

 

את המטבל אפשר להגיש עם שמן זית שמזלפים מעליו, מיץ סחוט מ-2-1 עגבניות בשלות ועלי פטרוזיליה קצוצים דק. בליווי פרוסה או שתיים של לחם שיפון או חלה טובה החגיגה תהיה מושלמת. המטבל יישמר בכלי אטום במקרר עד שלושה ימים, אבל מניסיון, עד סוף הארוחה לא יישאר מה לשים במקרר.

 

היוגורטחינה טעים גם מעל חציל שרוף, כרובית צלויה או שקשוקה. אפשר להטביע בו קציצות דגים או לצקת ממנו על סלט, על אורז ואפילו על ירקות צלויים שרק יצאו מהתנור. בתוספת עשבי תבלין קצוצים או סומק וזעתר הוא בכלל יעשה שמח.

 

מרכיבים (צנצנת בינונית)

  • 1 כוס יוגורט עזים
  • 1/3כוס טחינה גולמית
  • 1 שן שום כתושה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  • מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • אם הטחינה סמיכה מדי, אפשר לדלל אותה במים עד לקבלת המרקם הרצוי.

 

 

מטבל יוגורט וסלק

 

עוד רעיון שיכול לשדרג המון מאכלים – והוא מצוין גם אם סתם טובלים בו לחם. את המטבל אפשר להגיש עם חופן אגוזי מלך קצוצים גס ועלי נענע מפוזרים מעל.

 

מרכיבים (צנצנת בינונית)

  • 2 סלקים מבושלים (אפשר להשתמש בסלקים מוכנים שנמכרים באריזות ואקום)
  • 1 כוס יוגורט עזים
  • 3-2 כפות מיץ לימון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. טוחנים את הסלקים במעבד מזון למחית חלקה.
  2. מערבבים בקערה את היוגורט ואת מיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
  3. מוסיפים את מחית הסלק ומקפלים בעדינות עד לקבלת מטבל עם פסים של סגול-לבן או בצבע אחיד.