שמש, טמפרטורות שמדגדגות את ה-40 מעלות, אנשים בבגדים קצרצרים ומוזיקת רקע של מזגן. אין ספק, הקיץ כבר מזמן כאן - והוא לא ממהר להסתלק.

בתור חובבת נלהבת של גשמים, רוחות, סוודרים וכפפות, העונה הזאת, שבה האור והלחות משתלטים על כל חלקה טובה, גורמת לי להפוך ליצור בלתי נסבל. "מתי מגיעים הביתה למזגן", "חם לי", "בא לי ארטיק קרח", "אני מותשת". בקיצור, שונאת קיץ.

השבוע, אחרי עוד לילה עם לחות לא הגיונית, החלטתי להכין משהו שיזכיר לי, ולו במעט, את הימים הקרירים. ומה מחזיר אותי לינואר ולריח הגשם? כן, תפוזים!

נכון, זאת לא העונה שלהם, ואני לגמרי מעדיפה עגבנייה של קיץ ואשכולית של חורף, אבל אידיאולוגיות לחוד וגעגועים לחוד. חוץ מזה, המנה הזאת גרמה לאף שלי לפתח זיכרונות של קטיף בפרדס ועל הדרך שילבה את האהבה השנייה שלי – אוכל אסייתי. כזה שמאזן בין כל סקלת הטעמים.

 

הערות, הארות ושאר חיות בית

אם אתם מכינים את המנה לילדים, אפשר לוותר על הפלפל החריף. לעומת זאת, אם אתם סתם לא מחבבים אוכל חריף, נסו להתאפק ולא לוותר: הפיקנטיות העדינה נחוצה כאן כדי לאזן את המתיקות והחמיצות הטבעיות של התפוז.

אין לכם ג'ינג'ר? חבל, הוא מוסיף טונות של טעם. אם בכל זאת אתם מתעצלים לרדת לקנות, החליפו אותו בשום כתוש. נכון, זה יצא קצת שונה, אבל עדיין טעים מאוד.

כשאתם קונים את העוף, בקשו חזה עוף שלם. זה שחתוך כבר לשניצל לא יעבוד כאן - הוא דק מדי, מתייבש מהר ופחות סופג את טעמי הרוטב. פרגיות, לעומת זאת, ישתלבו כאן מעולה.

● את אותו מתכון אפשר לעשות גם בגרסת הלימון: פשוט מחליפים מיץ מתפוז אחד בלימון ומוסיפים עוד קצת מהסילאן.

מומלץ להגיש את העוף עם אורז לבן - הכי פשוט שיש (כוס וחצי מים רותחים על כוס אורז, 20 דקות בסיר מכוסה).

 

מרכיבים

1 חזה עוף שלם, נקי מגידים ומשומן

1 כפית גדושה קמח

1 כפית שמן זית

קובייה בגודל 2 ס"מ של ג'ינג'ר טרי, קלוף

1/2 פלפל צ'ילי (או יותר, תלוי כמה חריף אוהבים)

מיץ מ-2 תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1 כפית סילאן

מלח

פלפל לבן

מעט שומשום

2 גבעולי בצל ירוק

 

אופן ההכנה

1. חותכים את העוף לקוביות בגודל 2 ס"מ. מניחים בקערה.

2. מוסיפים לקערה כפית קמח ומערבבים עד שכל העוף מצופה. השלב הזה חשוב כדי להסמיך את הרוטב אחר כך (וגם כדי לקבל מעטפת פריכה יותר).

3. מכינים את הרוטב: מגררים את הג'ינג'ר על החלק הקטן של הפומפייה. מניחים בקערה. חותכים את הצ'ילי לקוביות קטנות ומוסיפים לג'ינג'ר. מוסיפים לקערה את מיץ התפוזים, קליפת התפוז והסילאן ומערבבים היטב. מתבלים במלח ומעט פלפל לבן.

4. מחממים במחבת כפית שמן זית ומטגנים את קוביות העוף. חשוב – שימו את העוף במחבת ואל תתפתו לגעת בו עד שהחלק התחתון זהוב (אם תנסו להזיז אותו כשהחלק התחתון עוד לא התבשל לגמרי, תגלו שהעוף נדבק למחבת). הופכים לצד השני ומטגנים עוד דקה. זה בסדר אם העוף לא לגמרי מוכן, הוא עוד יתבשל בהמשך.

 

   (צילום: רחלי קרוט)
(צילום: רחלי קרוט)

 

5. מוסיפים למחבת את רוטב התפוזים ומבשלים על אש בינונית במשך 15-10 דקות או עד שהרוטב מסמיך. מערבבים מדי פעם.

 

   (צילום: רחלי קרוט)
(צילום: רחלי קרוט)

 

6. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

7. כשהעוף מצופה היטב ברוטב הסמיך מכבים את האש, מעבירים לצלחת הגשה עם אורז ומפזרים מעל מעט שומשום ובצל ירוק חתוך לטבעות.

 

רחלי קרוט עורכת את האתר פודפייג', שמאגד מתכונים ישראליים מרחבי הרשת