הפאי הזה הוא פינוק של ממש: בצק פריך, קרם פיסטוקים עם וניל וחמאה, ודובדבנים מתוקים שמשלימים את התמונה.

 

אפשר להחליף את הדובדבנים בכל פרי אחר, כמו תאנים, משמשים, אגסים או פירות יער.

 

לעבודה? (כדאי לכם).

 

מרכיבים

תבנית פאי מלבנית בגודל 20X28 ס"מ או תבנית פאי עגולה בקוטר 28 ס"מ או 7-6 תבניות טארט אישיות בקוטר 10 ס"מ

 

לבצק

  • 1/2 1 כוסות קמח רגיל
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מי קרח

 

לקרם הפיסטוקים

  • 1 כוס פיסטוקים טריים, לא קלויים ולא מומלחים
  • 125 גרם חמאה קרה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • גרגירים ממקל וניל אחד או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס קורנפלור

 

בנוסף

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 300 גרם דובדבנים כהים מגולענים

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. שמים במעבד המזון את הקמח, המלח, אבקת הסוכר וקוביות החמאה. מעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים ויבשים.
  2. מוסיפים את הביצה ומי הקרח ומעבדים קצרות, רק עד לקבלת פירורים גדולים (ראו תמונה 1 מימין). חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות שלו.
  3. פורשים על משטח העבודה יריעה של ניילון נצמד. מעבירים אליה את הבצק, מאחדים את הפירורים ויוצרים כדור. משטחים מעט, עוטפים היטב ומניחים במקרר ל-30 דקות לפחות.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ ובגודל גדול מעט יותר מזה של התבנית.
  5. משמנים את התבנית בחמאה. מרפדים את תחתית התבנית ודפנותיה בבצק. מניחים במקרר.
  6. ממיסים את השוקולד המריר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  7. מצננים מעט את השוקולד ומורחים אותו על הבצק הקר באופן אחיד ככל האפשר (ראו תמונה 2 מימין). שומרים במקרר.

 

הקרם והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. טוחנים את הפיסטוקים במעבד מזון (אישית אני אוהבת מרקם גרגירי ולא טוחנת ממש דק - ראו תמונה 3 מימין). מעבירים את הפיסטוקים הטחונים לקערית.
  3. שמים במעבד המזון את החמאה, אבקת הסוכר והווניל ומעבדים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד. מוסיפים את הפיסטוקים הטחונים והקורנפלור ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם יש צורך נעזרים במרית כדי לנקות את דפנות מכל המעבד ומעבדים שוב עד לקבלת קרם אחיד.
  4. אם לא רוצים לאפות מיד, בשלב זה אפשר להעביר את הקרם לכלי סגור ולשמור אותו במקרר עד יומיים.
  5. מורחים את הקרם באופן אחיד על שכבת השוקולד שבתבנית (ראו תמנה 4 מימין).
  6. שוטפים את הדובדבנים ומגלענים אותם. משקעים אותם בעדינות בקרם.
  7. אופים כ-35-30 דקות, עד ששולי הבצק והקרם מזהיבים (אם אופים בתבניות אישיות, זמן האפייה יתקצר לכ-25-20 דקות). בזמן האפייה הקרם תופח והדובדבנים מצטמקים קצת – זה בסדר.
  8. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים – כדאי עם קרם פרש או גלידת וניל.
  9. יש לשמור את הפאי במקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.