המתכונים הם מתוך הספר "ירקות - 100 סלטים" מאת אלינוער רבין, בהוצאת "קוראים".

 

סלט חסה עם נבטים וצנוניות ברוטב אסייתי

 

מרכיבים

  • 3 עלי חסה
  • 1 כף טחינה גולמית
  • מעט גרגר נחלים
  • 2 צנוניות קטנות חתוכות לרצועות
  • 1 כף עלי מיקרו בזיליקום או כמה עלי בזיליקום
  • 2 כפות נבטים (רצוי נבטי אמרנטוס)
  • 1 כף עירית קצוצה דק
  • 2 כפות ארוגולה קצוצה או עלי מיקרו רשאד
  • 1/4 פלפל ירוק חריף פרוס דק
  • 2 כפות אגוזי מלך, קלויים קלות במחבת יבשה

 

לרוטב

  • 1/2 כוס סאקה (משקה אלכוהולי יפני – להשיג ברשתות "עדן טבע מרקט" ו"טיב טעם" ובחנויות המתמחות באוכל מהמזרח)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 1 שן שום

 

להגשה

  • 1 כף שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית-נמוכה, ללא מכסה, עד שכמות הנוזל מצטמצמת . מסננים ומקררים היטב.
  2. מורחים את עלי החסה בטחינה ומגלגלים.
  3. מערבבים בצלחת את מרכיבי הסלט, למעט עלי החסה. מוסיפים מהרוטב ומניחים ליד את עלי החסה הממולאים. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

 

 

סלט חסה עם נקטרינות, תאנים מיובשות וגבינת רוקפור

 

מרכיבים

  • תערובת של עלים ירוקים - חסה, ארוגולה, גרגר נחלים ורשאד
  • 3 נקטרינות פרוסות דק
  • 100 גרם תאנים מיובשות פרוסות
  • 100 גרם גבינת רוקפור מפוררת גס
  • 50 גרם (כ-1/2 כוס) גרעיני דלעת

 

לרוטב

  • 1 כף שמן אגוזים או שומשום
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את העלים בקערת הגשה שטוחה. מוסיפים את הנקטרינות והתאנים ומפזרים מעל את הגבינה.
  2. מחממים במחבת מעט שמן זית וקולים את הגרעינים עד שהם מזהיבים. מפזרים על הגבינה.
  3. בצנצנת קטנה מערבלים יחד את השמנים, מיץ הלימון ומלח. מוסיפים לסלט רגע לפני ההגשה ומערבבים בעדינות.

 

 

סלט חסה עם אגסים ורוטב ג'ינג'ר

 

מרכיבים

  • 12-10 עלי חסה ערבית
  • 1/2 חסה אייסברג
  • 200 גרם עלי תרד צעירים
  • 1 חבילה אספרגוס
  • 1 חבילה ארוגולה או עלי מיקרו רשאד
  • 2 אגסים
  • 1 כף מיץ לימון

 

לרוטב

  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 כף חומץ אורז (להשיג ברשתות "עדן טבע מרקט" ו"טיב טעם" ובחנויות המתמחות באוכל מהמזרח)
  • 2 כפות מיץ לימון או ליים
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות מים

 

להגשה

  • 1/2 כוס אפונת ווסאבי (להשיג בחנויות טבע ובחלק גדול מהפיצוחיות)
  • 50 גרם גבינת פרמזן

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את עלי החסה ושמים בקערת הגשה.
  2. שוטפים את עלי התרד ומקפיצים 2-1 דקות בסיר יבש, רק עד שהעלים מתחילים להתרכך. מורידים מהאש, מסננים היטב ומוסיפים לעלי החסה.
  3. חולטים את גבעולי האספרגוס כ-3 דקות במעט מים רותחים ומלח. מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח. ממתינים דקה ומסננים. מסירים את החלק התחתון של הגבעולים (שיכול להעשיר כל מרק ירקות), חותכים לחתיכות באורך 5-4 ס"מ ומוסיפים לסלט. מוסיפים לסלט גם את הנבטים.
  4. חותכים את האגסים לרבעים, מרחיקים את הליבה והגרעינים ופורסים דק לרוחב. מזלפים מעל מיץ לימון כדי שלא ישחירו ומוסיפים לסלט.
  5. מערבלים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל אפונת ווסאבי.
  6. בעזרת קולפן יוצרים רצועות מגבינת הפרמזן ומפזרים על הסלט. מגישים מיד.

 

גיוון: רוטב ג'ינג'ר נוסף

 

מרכיבים

3 כפות רוטב סויה

2 כפות מיץ לימון

3 כפות מיונז

1 כף ג'ינג'ר מגורר

1 כף סוכר חום או תרכיז רימונים

1 כף שמן זית

1 כף שמן שומשום

 

להגשה

3-2 כפות שומשום קלוי

 

אופן ההכנה

  1. מערבלים היטב את החומרים. יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. מפזרים על הסלט שומשום קלוי.