המתכונים הם מתוך הספר "ירקות - 100 סלטים" מאת אלינוער רבין, בהוצאת "קוראים".
סלט חסה עם נבטים וצנוניות ברוטב אסייתי
מרכיבים
- 3 עלי חסה
- 1 כף טחינה גולמית
- מעט גרגר נחלים
- 2 צנוניות קטנות חתוכות לרצועות
- 1 כף עלי מיקרו בזיליקום או כמה עלי בזיליקום
- 2 כפות נבטים (רצוי נבטי אמרנטוס)
- 1 כף עירית קצוצה דק
- 2 כפות ארוגולה קצוצה או עלי מיקרו רשאד
- 1/4 פלפל ירוק חריף פרוס דק
- 2 כפות אגוזי מלך, קלויים קלות במחבת יבשה
לרוטב
- 1/2 כוס סאקה (משקה אלכוהולי יפני – להשיג ברשתות "עדן טבע מרקט" ו"טיב טעם" ובחנויות המתמחות באוכל מהמזרח)
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סילאן
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
- 1 שן שום
להגשה
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית-נמוכה, ללא מכסה, עד שכמות הנוזל מצטמצמת . מסננים ומקררים היטב.
- מורחים את עלי החסה בטחינה ומגלגלים.
- מערבבים בצלחת את מרכיבי הסלט, למעט עלי החסה. מוסיפים מהרוטב ומניחים ליד את עלי החסה הממולאים. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.
סלט חסה עם נקטרינות, תאנים מיובשות וגבינת רוקפור
מרכיבים
- תערובת של עלים ירוקים - חסה, ארוגולה, גרגר נחלים ורשאד
- 3 נקטרינות פרוסות דק
- 100 גרם תאנים מיובשות פרוסות
- 100 גרם גבינת רוקפור מפוררת גס
- 50 גרם (כ-1/2 כוס) גרעיני דלעת
לרוטב
- 1 כף שמן אגוזים או שומשום
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- מלח גס
אופן ההכנה
- שמים את העלים בקערת הגשה שטוחה. מוסיפים את הנקטרינות והתאנים ומפזרים מעל את הגבינה.
- מחממים במחבת מעט שמן זית וקולים את הגרעינים עד שהם מזהיבים. מפזרים על הגבינה.
- בצנצנת קטנה מערבלים יחד את השמנים, מיץ הלימון ומלח. מוסיפים לסלט רגע לפני ההגשה ומערבבים בעדינות.
סלט חסה עם אגסים ורוטב ג'ינג'ר
מרכיבים
- 12-10 עלי חסה ערבית
- 1/2 חסה אייסברג
- 200 גרם עלי תרד צעירים
- 1 חבילה אספרגוס
- 1 חבילה ארוגולה או עלי מיקרו רשאד
- 2 אגסים
- 1 כף מיץ לימון
לרוטב
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1 כף חומץ אורז (להשיג ברשתות "עדן טבע מרקט" ו"טיב טעם" ובחנויות המתמחות באוכל מהמזרח)
- 2 כפות מיץ לימון או ליים
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות מים
להגשה
- 1/2 כוס אפונת ווסאבי (להשיג בחנויות טבע ובחלק גדול מהפיצוחיות)
- 50 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה
- חותכים את עלי החסה ושמים בקערת הגשה.
- שוטפים את עלי התרד ומקפיצים 2-1 דקות בסיר יבש, רק עד שהעלים מתחילים להתרכך. מורידים מהאש, מסננים היטב ומוסיפים לעלי החסה.
- חולטים את גבעולי האספרגוס כ-3 דקות במעט מים רותחים ומלח. מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח. ממתינים דקה ומסננים. מסירים את החלק התחתון של הגבעולים (שיכול להעשיר כל מרק ירקות), חותכים לחתיכות באורך 5-4 ס"מ ומוסיפים לסלט. מוסיפים לסלט גם את הנבטים.
- חותכים את האגסים לרבעים, מרחיקים את הליבה והגרעינים ופורסים דק לרוחב. מזלפים מעל מיץ לימון כדי שלא ישחירו ומוסיפים לסלט.
- מערבלים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל אפונת ווסאבי.
- בעזרת קולפן יוצרים רצועות מגבינת הפרמזן ומפזרים על הסלט. מגישים מיד.
גיוון: רוטב ג'ינג'ר נוסף
מרכיבים
3 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
3 כפות מיונז
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כף סוכר חום או תרכיז רימונים
1 כף שמן זית
1 כף שמן שומשום
להגשה
3-2 כפות שומשום קלוי
אופן ההכנה
- מערבלים היטב את החומרים. יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. מפזרים על הסלט שומשום קלוי.