(מערכת xo)

החופש הגדול כבר בעיצומו, בחינות הבגרות עוד רגע מסתיימות, והתיכוניסטים מתאוששים מהמאמץ ונחים לקראת שנת הלימודים הבאה שמצפה להם. לטובת אלה שמתקשים למצוא את עצמם במערכת החינוך, הבאנו כאן מספר דוגמאות לאנשים שנקלעו למצב דומה, נטשו את בית הספר לפני קו הגמר ולמרות זאת הסתדרו לא רע בחיים. לא שאנחנו נותנים כאן המלצות, אבל מי שבאמת מרגיש שהלימודים לא בשבילו, מוזמן לקבל השראה.

עזבה את התיכון בגיל 16. לאבין (צילום: gettyimages)
עזבה את התיכון בגיל 16. לאבין (צילום: gettyimages)

אווריל לאבין. נסיכת הפאנק-רוק עזבה בגיל 16 את התיכון הקנדי שבו למדה ועברה למנהטן כדי לנסות להצליח כמוזיקאית. כשראה אור שירה "Complicated", היו לה כבר הרבה פחות קומפליקציות מאשר לבן הטיפש עשרה הממוצע, כי היא לא היתה צריכה להתמודד עם זוטות כמו בגרויות, מבחנים, בחנים ומורים לשל"ח. אנחנו רק רוצים להזכיר לכם שהיום, עשור וקצת אחרי, הקריירה של לאבין לא ממש מצליחה, אבל לפחות היא צפויה להתחתן בקרוב עם הסולן של ניקלבאק, כך שלא תצטרך לדאוג יותר לגבי ניקלס (מטבעות) עד סוף חייה, וגם זה משהו.

לא מצאה את עצמה מבחינה חברתית. קידמן (צילום: gettyimages)
לא מצאה את עצמה מבחינה חברתית. קידמן (צילום: gettyimages)

ניקול קידמן . ב-1983, כשהיתה בת 16, החליטה השחקנית האוסטרלית שהיא מיצתה את הקטע הזה של לימודים ועזבה את התיכון כדי להשתתף בסרט בשם "Bush Christmas". במקרה שלה הסיכון השתלם, שכן היום היא אחת השחקניות הבולטות בהוליווד, אבל בעבר היא הודתה שכטינאייג'רית היא היתה חסרת ביטחון, ביישנית ולא ממש מצאה את עצמה מבחינה חברתית, וזו כנראה היתה עוד סיבה לעזיבת התיכון. מי היה מאמין: ניקול קידמן לא היתה מקובלת. מעניין איך נראית פגישת מחזור של השכבה שלה היום.

אובססיה לרמבו. גוסלינג (צילום: gettyimages)
אובססיה לרמבו. גוסלינג (צילום: gettyimages)

ראיין גוסלינג . הנער הקנדי שגר בלוס אנג'לס עבר תלאות רבות במהלך לימודיו, שאותם לא סיים. הכל התחיל כשהוא פיתח אובססיה לרמבו והחליט יום אחד לזרוק סכינים על תלמידים בכיתתו. בית הספר לא ממש קיבל את זה, וגוסלינג נאלץ להמשיך את דרכו הלימודית בבית, עם אמו ועם מורים פרטיים. גם את זה הוא לא סיים, אבל בואו נודה באמת: כשאתה נראה כמו ראיין גוסלינג, אתה לא באמת מוכרח להכיר משוואות במתמטיקה.

חימם את איגי פופ. דפ (צילום: gettyimages)
חימם את איגי פופ. דפ (צילום: gettyimages)

ג'וני דפ. השחקן פרש מבית הספר בגיל 16 בתקווה להפוך למוזיקאי רוק. הוא הקים לא מעט להקות, נכשל עם רובן וזכה להצלחה חלקית עם THE KIDS, שחיממו פעם  את איגי פופ. בסופו של דבר ויתר דפ על חלומות המוזיקה שלו והלך לעבוד בטלמרקטינג, כמוכר עטים, עד שניקולאס קייג' הציע לו לעבור לתחום המשחק. ההמשך ידוע.

בית ספר זה לחלשים. ריהאנה (צילום: gettyimages)
בית ספר זה לחלשים. ריהאנה (צילום: gettyimages)

ריהאנה . בוודאי תופתעו לשמוע שכוכבת הפופ לא למדה במגמה ביולוגית ולא סיימה תיכון בשום מגנמה אחרת. בגיל 16 החליטה הזמרת שבית ספר זה לחלשים ועבה לניו יורק במטרה לעשות קריירה במוזיקה. היא הצליחה בגדול, כאשר ג'יי זי זיהה את הפוטנציאל ולקח אותה כבת חסותו. תחשבו מה היה קורה אם הם לא היו נפגשים:  סביר להניח שעד היום היא הייתה ממלצרת בצ'יזקייק פקטורי ושואלת אתכם אם אתם רוצים להגדיל את הצ'יפס בשקל תשעים.

אבא סידר לו ג'וב. קאוול (צילום: gettyimages)
אבא סידר לו ג'וב. קאוול (צילום: gettyimages)

סיימון קאוול. מלך תוכניות הכישרונות נחשב לאחד האנשים החריפים והאינטליגנטים בתעשיית המוזיקה, אבל גם הוא לא השלים 12 שנות לימוד אלא הועף מבית הספר  בגיל 16. קאוול החל לעבוד בחדר הדואר של ענקית התקליטים EMI – עבודה שסידר לו אביו, שהיה מפיק מוזיקלי - והתקדם במהירות. כשאבא שלך מפיק, וגם אתה לא ממש נטול כישרון, אתה יכול להגיע להישגים כבר בגיל 18. בתחילת שנות ה-20 לחייו הוא יצא לדרך עצמאית, בלי קשר לייחוס המשפחתי, ואת הצלחתו הגדולה איש לא יכול לקחת ממנו. מעניין מה זה אומר על מערכת החינוך הבריטית ועל היכולת של מורים לזהות פוטנציאל.

המורים הגדירו אותה כ"ממוצעת ומטה". הנסיכה דיאנה (צילום: gettyimages)
המורים הגדירו אותה כ"ממוצעת ומטה". הנסיכה דיאנה (צילום: gettyimages)

הנסיכה דיאנה. כן, גם מלכת הלבבות המנוחה לא סיימה בית ספר, ולא כי היא לא רצתה, אלא משום שהמורים הגדירו אותה כ"ממוצעת ומטה" והיא נכשלה בכל בחינות הבגרות שאליהן ניגשה. בדיעבד נראה שזה קרה בגלל הפרעות קשב וריכוז, שאותן הורישה לבנה הצעיר, הנסיך הארי , שגם הוא חווה קשיים במהלך לימודיו אבל בניגוד לאמו הצליח לסיים בגרות בהצלחה. אנחנו בטוחים שהיא היתה מאוד גאה בו.

המורים הפרטיים לא עזרו. הילטון (צילום: gettyimages)
המורים הפרטיים לא עזרו. הילטון (צילום: gettyimages)

פריס הילטון . עוד שם שלא ממש מפתיע למצוא כאן. הילטון אמנם נחשבת בעיני רבים לגאון הדור, מי שהצליחה לפצח את תורת הקוונטים במהלך טיפול מניקור, אבל האמת היא שלמרות המורים הפרטיים, בתי הספר הטובים ביותר והמטען הגנטי של כמה מהמוחות העסקיים המפולפלים באמריקה, היא לא הצליחה להוציא תעודת בגרות. אנחנו חושבים שצריך להיות טיפש אמיתי כדי להיכשל בתנאים האלה. גם האחים שלה, אגב, ניקי וקונרד, לא ממש הצליחו בלימודים. אבל גם להם לא צריך לדאוג.

הפרעות אכילה והתמוטטות עצבים. ספירס (צילום: gettyimages)
הפרעות אכילה והתמוטטות עצבים. ספירס (צילום: gettyimages)

בריטני ספירס . כן, גם היא לא סיימה תיכון, למרות שבאחד הקליפים הראשונים שלה שיחקה תיכוניסטית. ספירס עבדה מגיל צעיר והשתתפה בתוכנית "מועדון מיקי מאוס", שבה הופיע גם ראיין גוסלינג. היא אמנם לא זרקה סכינים על אף אחד אלא הסתפקה במסלול הרגיל של הפרעות אכילה, גילוח הראש והתמוטטות עצבים, אבל גם היא, סביר להניח, לא ממש תצליח לעזור לילדיה בשיעורי בית כשיגיעו לכיתה ט' וי'. מצד שני, מי צריך לעזור לילדים בשיעורים כשאפשר לקנות את כל בית הספר?

הצליחה בענק בלי ידע כללי מינימלי. פרי (צילום: gettyimages)
הצליחה בענק בלי ידע כללי מינימלי. פרי (צילום: gettyimages)

קייטי פרי . פרשה מהלימודים בגיל 16 כדי לנסות את מזלה ככוכבת פופ בלוס אנג'לס. לפני שלוש שנים חזרה לבית הספר בסנטה ברברה שאותו עזבה כדי לתת שם הופעה ולספר לתלמידים איך היא הצליחה בענק בלי בגרויות, מבחנים וידע כללי מינימלי. בראיון ל"קוסמופוליטן" הסבירה פרי את אסטרטגיית החיים הבריאה שלה: "נתתי לעצמי זמן להצליח בתעשיית המוזיקה עד גיל 25, ואם זה לא היה קורה, פשוט הייתי מוצאת לעצמי בעל נחמד". ובכן, אין ספק שהיא הצליחה בתעשיית המוזיקה, אבל הבעל הנחמד שלה זרק אותה באס-אם-אס. החיים קצת מצחיקים, לא?

 

רוצים לקרוא עוד סיפורים מעניינים על כוכבים בארץ ובחו"ל? הקליקו כאן