פרמיג'אנה די מלנזנה היא מנה שמקורה בדרום איטליה, ומורכבת מחצילים ("מלנזנה" באיטלקית), רוטב עגבניות וגבינה. יש הטוענים כי היא נקראת כך לאו דווקא בגלל גבינת הפרמזן שבה, אלא בגלל המילה הסיציליאנית פרמיצ'אנה (parmiciana) - קורות העץ שמהן עשויים התריסים הנפוצים בדרום איטליה, אשר מזכירים בצורתם את שכבות החצילים המטוגנים שבמנה.

 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

מרכיבים (תבנית בגודל כ-25X35 ס"מ)

  • 3 חצילים בינוניים (כ-1/2 1 ק"ג)
  • מלח גס
  • שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 1 ליטר עגבניות מרוסקות
  • מעט בזיליקום
  • שמן לטיגון
  • מעט קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 150 גרם גבינה מעושנת מגוררת
  • 150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח 
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. מפזרים על הפרוסות מלח גס ומניחים במסננת לשעה בערך.
  2. מחממים במחבת מעט שמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את שיני השום, רסק העגבניות, מלח ופלפל. מבשלים את הרוטב כ-30 דקות על אש בינונית-נמוכה עד שהוא מסמיך, ולקראת סוף הבישול מוסיפים גם את הבזיליקום. מורידים מהאש ושומרים בצד.
  3. שוטפים את המלח מהחצילים ומייבשים אותם היטב.
  4. מחממים במחבת שמן עמוק. טובלים את החצילים בקמח ולאחר מכן בביצים הטרופות. מטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים. מניחים על מגבות נייר.
  5. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית במעט שמן זית.
  6. מורחים בתחתית התבנית מעט רסק עגבניות. מסדרים על הרסק שליש מכמות החצילים, מורחים אותם בשליש מכמות הרוטב ומפזרים עליהם כרבע מכמות הגבינות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם יתרת החצילים, הרוטב והגבינות, כך שבסך הכל יש בתבנית תשע שכבות (שכבת הגבינה העליונה צריכה להיות נדיבה במיוחד - כמחצית מכלל כמות הגבינות).
  7. אופים כ-40 דקות, עד שהגבינות מזהיבות.