מרכיבים

10 כוסות בנפח 80 מ"ל

 

לשכבת השוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

 

לשכבת הגבינה והלוטוס

  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25% שומן
  • 150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 16 גרם (2 כפות) אבקת סוכר

 

לעיטור

  • 10 עוגיות לוטוס

 

כלים מיוחדים

  • 2 שקיות זילוף (אפשר להשתמש גם ב-2 שקיות ניילון)

 

אופן ההכנה

  1. מכינים את שכבת השוקולד: מרתיחים 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מצננים כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
  2. מקציפים את יתרת השמנת (150 מ"ל) לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור.
  3. מכינים את שכבת הגבינה: שמים את הגבינה וממרח הלוטוס בקערה ומערבבים בעזרת כף. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף.
  4. מרכיבים את המנה: גוזרים בשקיות הזילוף (או ב"שפיץ" של שקיות הניילון) פתח בקוטר של 1 ס"מ. מזלפים בכל כוס שתי שכבות מכל סוג (שוקולד וגבינה) לסירוגין (בסך הכל 4 שכבות).
  5. מקררים 4 שעות להתייצבות, ועדיף למשך הלילה.
  6. לפני ההגשה מעטרים בפירורי עוגיות לוטוס או בעוגיות שלמות.

 

  • המתכון באדיבות חברת דיפלומט, יבואנית המותג "לוטוס"