מרכיבים (כ-10 מנות)

  • 1 עוף שלם בינוני, עם העור
  • 2 בצלים שלמים
  • 700 גרם אגוזי מלך טחונים (אפשר לטחון גם בבית - במכונת קפה או 3 פעמים במטחנת בשר)
  • 8 כוסות (2 ליטר) ציר עוף
  • 2 עלי דפנה
  • 10־12 פלפלים שחורים שלמים
  • 2 מסמרי ציפורן שלמים
  • 1 כפית גדושה כוסברה טחונה יבשה
  • 1 כפית גדושה תבלין קארי מדרס (להשיג בחנויות תבלינים וברוב רשתות השיווק)
  • מעט פפריקה חריפה
  • מעט קינמון טחון
  • 1 כפית חמלי סונלי (תערובת תבלינים גיאורגית)‭
  • 2 1/2‬ כפות (40 גרם) חומץ בן יין אדום
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. שמים את העוף בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ונפטרים מהמים. שוטפים את העוף ומחזירים לסיר.
  2. מוסיפים לסיר 2 ליטרים מים טריים ואת הבצלים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד שהעוף מוכן ורך.
  3. מוציאים את הבצלים מהסיר ונפטרים מהם.
  4. מניחים לעוף להתקרר בתוך נוזלי הבישול וחותכים אותו למנות.
  5. שמים בסיר אחר את האגוזים הטחונים, ומוסיפים תוך כדי ערבוב את 8 כוסות ציר העוף. מוסיפים גם את עלי הדפנה, הפלפלים השחורים השלמים, הציפורן, הכוסברה, הקארי, הפפריקה, הקינמון והחומץ. מבשלים תוך ערבוב עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לקטנה ומבשלים עוד כ-10 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מסמיך.
  6. מסירים את הרוטב מהכיריים ומוסיפים את העוף. נותנים לתבשיל להצטנן. אוכלים בטמפרטורת החדר.