טארט פירות קיץ טריים

8 מנות אישיות

 

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG

 

המרכיבים

‭1/2‬ חבילה ‭300)‬ גרם) בצק עלים מרודד על בסיס חמאה, מופשר

1 חלמון

3 כפות מים

100 גרם מרציפן מגורר גס

3 כוסות פירות קיץ, למשל אפרסקים, נקטרינות או ענבים פרוסים דק

1 כף אבקת סוכר

 

להגשה

אבקת סוכר

 

ההכנה

1.  מחממים את התנור לחום בינוני (180‬ מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

 

2.‬ מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה ומניחים עליו את הבצק. חוצים את הבצק וחותכים כל מחצית ל־4 מלבנים שווים, בגודל 6 ס"מ על 20 ס"מ לערך. מעבירים לתבניות.

 

‭.3‬ טורפים את החלמון עם המים ומברישים את הבצק. מפזרים מעט מהמרציפן על כל רצועה ומסדרים עליו את הפירות. בוזקים מעט אבקת סוכר.

 

‭.4‬ אופים 20-25 דקות, עד שהבצק משחים. מוציאים מהתנור ומצננים.

 

‭.5‬ ההגשה: מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כחצי שעה
  • דרגת קושי: קל מאוד
  • איך שומרים: במקרר בכלי אטום עד 5 ימים.
  • לפני ההגשה מחממים 10 דקות בתנור בחום נמוך (160 מעלות)