כשתגישו את המנה לשולחן כולם בטח יגידו "הנה שוב כרובית מוקרמת". אבל כשיגלו בפנים את הפסטה והצנוברים ואז חריפות של פלפל אדום ופתאום מתיקות מפתיעה מהחמוציות – יתברר שמדובר במשהו אחר לגמרי: חוויה שמעוררת את כל החושים.

 

אגב, אפשר להכין את המנה גם ללא הפסטה – זה עדיין יוצא מאוד מאוד טעים.

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 30 גרם חמאה
  • 30 גרם (3 כפות) קמח
  • 1/2 ליטר (2 כוסות) חלב חם
  • 500 גרם פסטה קצרה (עדיף בצורה שתתפוס את הרוטב, כמו צדפות)
  • 1 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל אדום טרי קצוץ
  • חופן צנוברים
  • חופן חמוציות (אפשר להחליף אותן בצימוקים אם רוצים)
  • מלח
  • חופן נדיב של גבינת פקורינו או פרמזן

 

אופן ההכנה

  1. מכינים רוטב בשמל: ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומטגנים כמה דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה או בכף עץ, עד שהתערובת מזהיבה (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שלא ייווצרו גושים. חשוב גם להקפיד שהחמאה לא תישרף ותהפוך לחומה). מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק, תוך בחישה מתמדת (שוב, כדי שלא ייווצרו גושים). מבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לבעבע. מסירים מהאש ושומרים בצד.
  2. מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח. מוסיפים את הפסטה והכרובית ומבשלים אותם עד לרמת אל-דנטה – את הפסטה צריך לבשל 2 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה, ואת הכרובית 15-10 דקות (אם רוצים, אפשר כמובן לבשל את הכרובית והפסטה בסירים נפרדים).
  3. מחממים במחבת את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים, לפי הסדר, את השום, הפלפל החריף, הצנוברים והחמוציות. מטגנים כ-2 דקות, עד שנהיה ריח טוב בכל הבית (הקפידו שהשום והצנוברים לא יישרפו – זה יהפוך את הרוטב למר).
  4. מעבירים את הכרובית והפסטה לקערה (המהדרין יעבירו אותם קודם לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול. אני עשיתי את השלב הבא די מהר, ולכן לא היה בכך צורך בעיני). מוסיפים לקערה את תכולת המחבת ומערבבים.
  5. מוסיפים את רוטב הבשמל (מי לשלא רוצה להכביד על המנה, יכול להוסיף רק 2 כפות גדושות ולא את כל הכמות – את יתרת הרוטב אפשר לשמור במקרר 5 ימים או להקפיא). מתבלים במלח ומערבבים.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל בנדיבות גבינת פקורינו או פרמזן.
  7. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהמאפה מזהיב. כדאי לתת לפשטידה לנוח 5 דקות לפני ההגשה.