פילה סלמון ואטריות אורז בסגנון אסייתי

4 מנות

 

מרכיבים 

לדג

  • 800 גרם פילה סלמון חתוך לנתחים של 200 גרם
  • 4 כפות שמן קנולה
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
לאטריות

  • חבילת אטריות אורז (400 גרם)
  • ¼ פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • ¼ פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
  • ¼ בצל חתוך לרצועות דקות
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים אלכסונית לרצועות דקות
  • כף כוסברה קצוצה
  • כפית שמן שומשום
לרוטב לסלט האטריות

  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס מירין
  • 2 כפות סוכר
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 1/2 כפית שמן צי'לי
  • 1/2 כף קורנפלור מומס היטב ב 1/3 כוס מים קרים עד להתמזגות

 

אופן ההכנה

1. לרוטב: בסיר קטן מרתיחים מירין, ג'ינג'ר, סוכר, כשהנוזל רותח מוסיפים את הסויה, ומרתיחים שוב.

2. יוצקים את בלילת הקורנפלור לרוטב, תוך כדי טריפה מתמדת בכדי להסמיך את הרוטב. חשוב לא להסמיך יותר מדי, ולכן חשוב להוסיף את הקורנפלור לאט.

3. לדג: מחממים מחבת טפלון עם שמן קנולה. מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס וצורבים את הדג כאשר העור כלפי מטה. כשהעור זהוב ופריך (בערך 3 דקות טיגון) , הופכים את הדג ומטגנים 3 דקות נוספות.

4. מוציאים את נתחי הדג למגש אפייה מברישים במעט רוטב סויה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

5. אופים במשך כ 5 דקות בתנור.

6. לסלט האטריות: מרתיחים סיר עם מים, מסירים מהאש ומכניסים את האטריות למשך 5 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים להפסקת תהליך הבישול.

7. מניחים בקערה, מוסיפים את הירקות וכפית שמן שומשום, יוצקים מעל את הרוטב החם ומערבבים.

8. להגשה – בצלחת קעורה מניחים תלולית סלט אטריות ומעל את הסלמון ומגישים מיד.

 

נתחי מוסר בציפוי חלה בתוספת יוגורט עזים עם נענע שום וגרדת לימון

2 מנות

 

מרכיבים

  • 2 נתחים של פילה מוסר 180 גרם כל אחד
  • 4 פרוסות חלה מתוקה מגוררת בפומפייה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • שפיץ של סכין עם צ'ילי חריף
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה דק

לרוטב יוגורט

  • 2 גביעי יוגורט עזים מחלב מלא (כ-3.6% שומן)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 10 עלי נענע קצוצים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

1. לרוטב היוגורט: מערבבים את המצרכים יחדיו ומעטרים את המנה.

2. לדג: מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומניחים בצד.

3. מערבבים את פירורי החלה עם צ'ילי חריף, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל ושמן זית.

4. מדביקים את תערובת פירורי החלה על נתחי המוסר, כמעין ציפוי.

5. את נתחי המוסר משפדים על שיפוד עץ, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-3 עד 5 דקות (טיפ: כדי שהשיפודים לא ישרפו בתנור רצוי להשרות אותם במים למשך 10 דקות).

6. חשוב לשים לב כי פירורי החלה לא נשרפים (הפירורים צריכים להיות פריכים וזהובים).

7. הרכבת המנה: את רוטב היוגורט ממלאים בכלי הגשה ולתוכו מכניסים את נתחי הדגים ומגישים מייד.

 

פסטייה בשר עגל בתוספת סילן וטחינה גולמית

4 מנות

 

מרכיבים 

  • 800 גרם בשר עגל חלב טחון גס
  • 1/2 בצל קצוץ
  • קורט קינמון
  • 1 כפית סוכר חום
  • מעט פלפל שחור טחון
  • 3 דפי פילו שלמים משומנים בספרי שמן
  • 4 כפות שמן לטיגון הבשר
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1 כפית אבקת סוכר

 

אופן הכנה

1. מחממים מחבת עם מעט שמן, מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל הופך לזהוב.

2. מוסיפים את הבשר, מטגנים ומפוררים תוך כדי טיגון. מוסיפים את שאר התבלינים.

3. מוציאים מהמחבת ומניחים במסננת לניקוז הנוזלים וצינון הבשר עד לטמפרטורת חדר.

4. פורסים 3 דפי פילו משומנים וחותכים באמצע הדף לאורך ולרוחב, כך שנוצרים כ-4 דפים בגודל שווה.

5. ממלאים את הבשר בדפי הפילו בצורה של קערה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-7 דקות או עד שבצק הפילו הופך לזהוב.

6. מניחים בצלחת הגשה ויוצקים מעט טחינה גולמית, סילאן ואבקת סוכר לקישוט. מומלץ להגיש עם סלט רוקט וגזר פריך.