הקציצות האלה פריכות מבחוץ, רכות מבפנים והטעם – ממכר. כדאי לאכול אותן ישר מהמחבת, אבל הן מעולות גם אחרי חימום חוזר.

 

שימו לב שצריך להשרות את גרגירי החומוס לפני ההכנה. עם זאת, במתכון הזה לא צריך לבשל אותם.

 

מרכיבים

  • 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס שהושרו במים במשך כ-8 שעות. לחלופין, אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מוקפאים שהופשרו אך לא בושלו
  • 1 בצל קלוף וחצוי
  • 1 צרור כוסברה קצוץ גס
  • 1 תפוח אדמה קלוף וחצוי
  • 10 שיני שום קלופות
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1 כפית שטוחה זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 500 גרם בשר בקר טחון

 

אופן ההכנה

  1. מסננים את גרגירי החומוס ומייבשים אותם.
  2. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט הבשר. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את הבשר. מערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
  4. מחממים שמן במחבת גדולה (רצוי עם ציפוי נגד הידבקות). יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות ומטגנים אותן עד שצדן התחתון מזהיב היטב. הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב (חשוב להיות סבלניים ולהפוך את הקציצות רק אחרי שהן מזהיבות – אחרת הן יתפרקו).
  5. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים.