גרסה פשוטה - וגם זולה. אגסים ביין (צילום: מגי סיון)
גרסה פשוטה - וגם זולה. אגסים ביין (צילום: מגי סיון)

 

למתכון הבא יש אינספור גרסאות. לי אישית יש לפחות ארבע: עם תבלינים, קרם דה קסיס, ואפילו קפה. אבל כמובן שבבלוג שלנו הגרסה המובאת תהיה הקלה (והזולה) מכולן. אכלתי אותה אצל חברתי רינה ש. וישר ביקשתי מתכון. מה רבה היתה שמחתי כשהתברר שהוא מתאים בול ליכולותי המוגבלות.

 

מרכיבים

1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום מתוק (יין קינוח פשוט)

1 כף סוכר

12-8 אגסים בשלים למחצה

קורט פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

1. יוצקים את היין פלוס כף הסוכר לסיר רחב ומרתיחים.

2. בזמן שהיין מתחמם מקלפים את האגסים השלמים. מותירים את העוקץ.

3. לאחר שהיין רתח מקטינים את האש, גורסים פנימה קורט פלפל שחור ומוסיפים את האגסים. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי, עד שהאגסים רכים.