המתכון באדיבות "סנפרוסט".

 

מרכיבים

10-8 מנות

 

  • 25 יחידות קנלוני
  • שמן לטיגון
  • אפשרות: עלי בזיליקום לעיטור

 

למלית

  • 800 גרם תפרחות ברוקולי מוקפאות
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת פטה כבשים מגוררת
  • 2 כפות גבינה לבנה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לרוטב

  • 1 מכל שמנת מתוקה לבישול
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה
  • 2 חלמונים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הברוקולי במסננת תחת מי ברז. מסננים וקוצצים דק.
  2. מחממים שמן במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה. מעבירים לקערה ומניחים לצינון.
  3. מוסיפים לבצל את שאר מרכיבי המלית ומערבבים.
  4. ממלאים את הקנלוני במלית ומניחים בתבנית, כשהם צמודים זה לזה.
  5. טורפים היטב את מרכיבי הרוטב, למעט הגבינה הצהובה. יוצקים על הקנלוני ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה (אם רוצים, אפשר להוסיף קודם מחצית מכמות הגבינה הצהובה למלית).
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות, עד להזהבה.
  7. אם רוצים, לפני ההגשה מפזרים מעל הקנלוני עלי בזיליקום.